Steigers genoeg rond het Brussels Justitiepaleis, wc-papier daarentegen valt er niet meer te bespeuren.© MARC HERREMANS – MEDIAHUIS

Brussel

Dat Justitie niet bepaald zwemt in het geld, is al langer geweten. Schrijnend voorbeeld daarvan: momenteel is er een nijpend tekort aan toiletpapier in het Brussels Justitiepaleis.

Wie de voorbije weken hoogdringend naar het toilet moest in het Brussels Justitiepaleis kwam bedrogen uit. Het personeel dat instaat voor de hygiëne in het nationale pronkstuk van Justitie kwam van een kale reis terug. Er is immers een schrijnend tekort aan wc-rollen en dito schoonmaakproducten. Een verhaal dat als een lopend vuurtje rondging onder de Brusselse balie. Verscheidenen schreven dan ook de FOD Justitie aan om het opvallende tekort aan te kaarten.

Het is bovendien niet de eerste keer dat zoiets voorvalt. Bij de FOD Justitie erkennen ze het probleem. “We zijn op de hoogte van het tijdelijk tekort aan toiletpapier. Het gaat voor alle duidelijkheid om een lokaal probleem, er zijn geen meldingen gemaakt van onvoldoende voorraden op andere locaties. De FOD Justitie zal er uiteraard voor zorgen dat de stock in het Justitiepaleis prioritair wordt aangevuld”, klinkt het in een reactie.

Dringend gezocht: wc-rollen om het Justitiepaleis te bevoorraden.

Intussen nieuw contract

Er wordt verwezen naar een federale raamovereenkomst van de FOB Beleid en Ondersteuning. “Door vertraging bij de opstart van een nieuw contract bij de FOD BOSA, was er tijdelijk geen federale raamovereenkomst beschikbaar. De FOD Justitie was daardoor genoodzaakt om tijdelijk kleinschaligere bestellingen te plaatsen. Intussen is de nieuwe raamovereenkomst geopend. De FOD Justitie streeft ernaar om op korte termijn de reguliere bestellingen te hervatten en het aanbod opnieuw structureel te verzekeren.” Als alles volgens plan verloopt, is het probleem in de Brusselse toiletten dus eerstdaags van de baan. Tot die tijd neem je best je eigen rol mee.

LEES OOK. Toxische stof aangetroffen in poederbrieven gericht aan Staatsveiligheid, Hof van Cassatie en kabinet Justitie

 (phu)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *