Het is weer zover, dames en heren. De absurde realiteit van het Nederland van vandaag de dag klapt ons keihard in het gezicht. In een tijd waarin de gemiddelde Nederlander denkt een steentje bij te dragen aan een groenere wereld door te investeren in zonnepanelen, komt Eneco met een maatregel die zo uit een donkere, dystopische roman lijkt te komen. Bezitters van zonnepanelen, die nietsvermoedend hun overtollige energie aan Eneco leveren, worden vanaf nu gestraft met extra kosten. Ja, u leest het goed. Deze Nederlandse energie-grootmacht heeft de gore moed om diegenen die investeren in duurzaamheid en in de toekomst van onze planeet, extra te belasten.
Wat is de redenatie achter deze krankzinnige beslissing? Eneco beweert dat ze “gedragsverandering willen bewerkstelligen” door mensen aan te moedigen meer stroom te verbruiken wanneer er een overschot aan groene energie is. Klinkklare onzin! Dit is niets meer dan een doorzichtige poging om de eigen zakken verder te vullen ten koste van de hardwerkende Nederlander. De winstmarge op eigen energieproductie is immers groter dan op de stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen van Jan Modaal.

Laten we wel wezen; jarenlang zijn we massaal aangemoedigd om te investeren in zonnepanelen. “Goed voor het milieu en uw portemonnee,” schreeuwden de advertenties. En nu, nu de Nederlandse burger daadwerkelijk stappen heeft gezet in deze groene richting, draait Eneco de duimschroeven aan. Extra betalen omdat Eneco jouw groene stroom niet kan verhapstukken? Omdat zij liever hun eigen, waarschijnlijk minder groene, energie aan de man brengen?

Dit debacle legt de hypocrisie en gierigheid van de grote energiebedrijven pijnlijk bloot. Ze prediken groene energie wanneer het hen uitkomt, maar zodra de gewone burger actief meedoet en bijdraagt, wordt deze bestraft. Het is een regelrechte schande en een klap in het gezicht van iedereen die oprecht probeert bij te dragen aan een betere wereld.

Eneco’s beleid is een duidelijk signaal dat het niet hun intentie is om een duurzame toekomst te bevorderen, maar om hun eigen portemonnee te spekken. Deze schaamteloze geldklopperij moet stoppen. Het is tijd dat we opstaan tegen deze groteske vormen van uitbuiting en laten zien dat we niet langer accepteren dat onze goede bedoelingen worden misbruikt voor financieel gewin. Nederlanders, laat je stem horen tegen deze waanzin en eis een eerlijk beleid voor groene energie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *