Sadiq Khan© REUTERS

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, is zaterdag zoals verwacht herkozen. Met alle kiesdisctricten geteld, haalt de politicus van het sociaaldemocratische Labour het van Susan Hall van de Conservatieve Partij. Dat melden Britse media. Khan is de eerste persoon ooit die een derde termijn krijgt als burgemeester van de Britse hoofdstad.

Bron: BELGA

Vandaag om 16:19

De 53-jarige zoon van Pakistaanse immigranten ging al lange tijd ruim aan kop in de peilingen, maar de Labour-partij maakte zich nog wel zorgen of haar kiezers wel naar de stembus zouden gaan. Dat blijkt onnodig. Hij behoudt een “comfortabele” voorsprong. De BBC voorspelt dat ongeveer 43 procent van de stemmen naar Khan gaan, en 33 procent naar Hall.

Khan is burgemeester van Londen sinds 2016. Zijn voorganger was de conservatieve politicus Boris Johnson, die acht jaar burgemeester was en later premier werd. Labour boekte deze week veel overwinningen bij de plaatselijke verkiezingen. De partij won ook de burgemeestersposten van onder meer Liverpool en South Yorkshire. De uitslag wordt gezien als graadmeter voor de aankomende landelijke verkiezingen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *