© fvv

Gent

Een ensemble van Gentse Roma-muzikanten kwam donderdagavond de luistertour van Conner Rousseau opleuken. Een ludiek statement van de nachtburgemeester van Gent Edmond Cocquyt.

Tot vlak voor de verkiezingen nog trekt Conner Rousseau met een luistertour door Oost-Vlaanderen. Het is een belangrijk onderdeel van zijn campagne om vanop de lijstduwersplaats straks toch verkozen te raken en van zijn politieke comeback een succes te maken. De tweede passage van de tour vond donderdagavond plaats in het Gentse Trefpunt, waar Edmond Cocquyt voor de vijftig aanwezigen een verrassing in petto had. Na afloop van Rousseaus uiteenzetting dook in het zaaltje het Jan Conka Ensemble op: drie Slovaakse Roma-muzikanten uit Ledeberg, die onder meer op viool en contrabas de Internationale kwamen spelen.

“Natuurlijk mocht Conner Rousseau hier komen spreken. Hij verdient na zijn racistische uitspraken tegenover de Roma een tweede kans, net zoals iedereen. Maar wij zijn ook dwarsliggers en beuzakken en wilden daarom ook een statement maken,” legt de nachtburgemeester van Gent uit. Rousseau kon er best om lachen. Hij werd vooraf ook door Trefpunt op de hoogte gebracht van het verrassingsoptreden. (fem)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *