Foto: Unsplash/Ben Koorengevel

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Bij demonstraties op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam en op het Rokin zijn woensdag tientallen betogers aangehouden voor openlijke geweldpleging, vernieling, mishandeling en opruiing.

Na de charges van de ME gingen de meeste demonstranten ervandoor. Ze verzamelden zich daarna op het Rembrandtplein, maar daar werd het al snel rustig.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pro-palestijnse-betogers-krijgen-andere-behandeling-dan-wappies-of-boeren-heet-meten-met-twee-maten-1.png
Muisstil

Wat meteen opvalt, is dat de kartelpartijen muisstil zijn, terwijl ze er meestal als de kippen bij zijn om hun gram te halen als het gaat om bijvoorbeeld demonstraties van boeren.

“Niet alleen zij zijn stil, veel van de usual suspects op X zijn muisstil, waar ze toen het nog over de boeren of coronademonstraties ging, continu in verontwaardigde modus verkeerden,” merkt strafrechtadvocaat Boriana Petkova op.

Ook de berichtgeving van de reguliere media is opmerkelijk te noemen. Een kapotte deur van een provinciehuis tijdens een boerenprotest was groot nieuws voor de NOS, maar een compleet verwoeste campus was het vermelden kennelijk niet waard.

Geen vreedzame 16-jarige boerenzonen

Mensen verbazen zich daarnaast over de grote verschillen tussen de aanpak bij de corona- en boerendemonstraties, en de aanpak bij pro-Palestijnse protesten.

De ‘wappies’ werden met grof geweld van het Museumplein geknuppeld en gespoten, en aan stukken gereten door honden. De activisten in Amsterdam mochten ammoniak gebruiken tegen agenten en probeerden de politie zelfs te verjagen.

“Maar ja, geen vreedzame 16-jarige boerenzonen, dus dan mag de politie niet schieten,” reageert historicus en publicist Roelof Bouwman.

Meten met twee maten

Journalisten zagen hoe de politie razendsnel moest vertrekken met een boze menigte achter zich. “Ik snap de aanpak niet helemaal,” zei journalist Lammert de Bruin daarover.

“Heet meten met twee maten,” aldus Telegraaf-columnist Bina Ayar.

Musicoloog Kees Vlaardingerbroek legt uit: “De politie kan in Nederland in dit soort situaties vrijwel niets uitrichten. Politiechefs, burgemeesters, rechters: overal zitten GroenLinksers of D66’ers die zelf (al dan niet openlijk) sympathiseren met gewelddadige Hamas-aanhangers en radicale Antifa’s. Als politieman laat je het dus wel uit je hoofd om je plicht te doen. Zonder ingrijpende politieke koerswijziging zal Nederland moeten leren leven met eindeloos geweld en steeds verder toenemende chaos en anarchie.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *