© REUTERS

Prins Harry komt binnen iets meer dan een week voor het eerst sinds februari naar het Verenigd Koninkrijk. Hij zal er de tiende verjaardag van de Invictus Games bijwonen, zo meldt zijn woordvoerder, maar het is onduidelijk of hij van de gelegenheid gebruik zal maken om zijn familie te zien.

Vandaag om 15:44

Op 8 mei zal Harry ter gelegenheid van de tiende editie van de door hem opgerichte Invictus Games, een sportevenement voor gewond geraakte militairen, een dienst bijwonen in St Paul’s Cathedral in Londen. De in de VS wonende prins zal er een lezing geven, waarna acteur Damian Lewis een gedicht zal voordragen.

Het is van februari geleden dat Harry nog eens in zijn thuisland was. Dat was na de kankerdiagnose bij zijn vader, koning Charles. In een interview met ABC news zei hij toen dat hij “meteen op een vliegtuig was gesprongen zodra hij kon” en dat hij heel dankbaar was voor de tijd die hij toen met zijn vader kon doorbrengen. Hij suggereerde toen ook dat er nog bezoeken aan het Verenigd Koninkrijk, dat hij in 2020 inruilde voor de Verenigde Staten, zouden komen.

Veel onduidelijkheid

Of zijn echtgenote Meghan Markle hem zal vergezellen, is nog niet duidelijk. Ook of er tijdens het bezoek een samenkomst zal zijn met zijn familie, is niet geweten. Sinds februari werd bekendgemaakt dat zijn schoonzus, prinses Kate, ook aan kanker lijdt. Of dat tot toenadering heeft geleid met zijn broer, kroonprins William, heeft geleid is evenmin geweten.

Van koning Charles werd net nog bekendgemaakt dat hij volgende week zijn normale werkzaamheden al koning hervat nadat hij volgens dokters puike vorderingen maakte in zijn herstel. Komende dinsdag begint hij met een bezoek aan een medische instelling waar kanker behandeld wordt.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *