© Getty Images via AFP

De Amerikaanse president Joe Biden is vrijdag met een helikopter over de haven van Baltimore gevlogen om een indruk te krijgen van de ravage die is ontstaan na het instorten van een brug. Biden riep daarna het Amerikaanse Congres op snel akkoord te gaan met de bekostiging van de herbouw van de brug.

Bron: BELGA

Vandaag om 07:03

Bij het ongeval met de Francis Scott Key Bridge kwamen zes mensen om het leven en raakte de haven, een van de drukste van de Verenigde Staten, versperd. Volgens de president moet eind april opnieuw wat commercieel verkeer mogelijk zijn en zal de haven eind mei weer volledig open zijn.

Naast zijn vlucht over de haven werd Biden bijgepraat over de herstelwerkzaamheden. Ook ontmoette hij nabestaanden van de slachtoffers. “Vanuit de lucht zag ik een brug die uit elkaar is getrokken. Maar hier op land zie ik een gemeenschap die bij elkaar is gekomen”, aldus de president tijdens een persconferentie. “Onze eerste prioriteit is het heropenen van de haven. En we gaan hemel en aarde bewegen om de brug zo snel mogelijk te herbouwen, met vakbondslieden en Amerikaans staal.”

© AP

© Getty Images via AFP

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *