Premier Alexander De Croo dient een klacht in tegen een presentator van de lokale radiozender Waregem1. Die spoorde woensdag tijdens zijn programma zijn luisteraars aan om te proberen premier Alexander De Croo “neer te knallen”. Dat deed hij na berichtgeving over de moordaanslag op de Slovaakse premier Fico.

De radiopresentator in kwestie bracht zijn luisteraars woensdag op de hoogte van de moordaanslag op Robert Fico, de premier van Slovakije. Die werd woensdagnamiddag tijdens een politieke bijeenkomst in het stadje Handlova van dichtbij neergeschoten. De premier werd ondertussen geopereerd en zou buiten levensgevaar zijn, maar is er nog steeds erg aan toe. De dader kon ter plekke opgepakt worden en is officieel in verdenking gesteld van poging tot moord.

Nadat de presentator het nieuws bracht, gaf hij zijn luisteraars ook volgende boodschap mee: “Aan al diegenen die overwegen Alexander De Croo neer te knallen, maar dat niet durven wagen omwille van de beveiliging rond die vent. Je ziet dat het mogelijk is om een premier neer te knallen. Ik zou zeggen: ga je gang maar.”

Waregem1 heeft intussen geëxcuseerd voor de uitspraak. “Er is gisteren een misplaatste uitspraak geweest op Waregem1 door een medewerker. Die dit ludiek bedoelde maar zo niet is overgekomen. Het bestuur onderzoekt momenteel de zaak, maar wenst zich nu al te verontschuldigen voor deze uitspraak. Er zullen tevens stappen ondernomen worden om dit in de toekomst te vermijden.”

Ook de stad Waregem distantieert zich van de uitspraken. “Ook wij hebben het bericht gehoord op radio Waregem1 over premier De Croo. We distantiëren ons volledig van alle berichtgeving en hebben niks te maken met wat inhoudelijk te horen is op de zender”, schrijven ze op Facebook.

Klacht

Premier De Croo heeft beslist om een klacht in te dienen tegen de presentator. Dat laat zijn woordvoerder weten op X. “Oproepen tot geweld is strafbaar. De klacht is ingediend bij de politie van Waregem. De premier zet zijn campagne verder”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *