Archiefbeeld© EPA-EFE

Het personeel op de luchthaven van Charleroi zal donderdag voor 24 uur het werk neerleggen. Dat bevestigt CNE-vakbondsafgevaardigde Yves Lambot. De actie zal waarschijnlijk veel hinder voor het luchtverkeer veroorzaken.

Bron: BELGA

Het rommelt al enige tijd op de luchthaven van Charleroi. Het personeel klaagt over pesterijen door leidinggevenden. De vakbonden dienden recent dan ook nog een stakingsaanzegging in. Vorige week trachtte de directie het dossier te ontmijnen, door aan te kondigen dat ze twee geviseerde managers een andere taak zal geven.

Maar bij de vakbonden blijft er kritiek, omdat de maatregel voorlopig preventief is en het onderzoek nog maanden zou duren. Daarnaast wordt ook gewag gemaakt van een hoge werkdruk en slechte sociale dialoog op de luchthaven. “De directie begrijpt niet dat het personeel ongeduldig is. Ze willen snel een concrete oplossingen voor de problemen die zich stellen”, aldus Lambot.

De directe gevolgen blijven voorlopig onduidelijk. Maar aangezien het momenteel lentevakantie is in het Franstalig onderwijs, en dus erg druk voor de toeristische sector, wordt gevreesd voor aanzienlijke hinder. In Vlaanderen kunnen veel werknemers dan weer “de brug” maken met 1 mei.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *