Als er ooit een prijs zou zijn voor politieke hypocrisie, dan zou D66-minister Rob Jetten zeker hoog scoren. Ondanks zijn eindeloze preken over de noodzaak van klimaatmaatregelen, heeft hij recentelijk in een interview met het AD onbeschaamd toegegeven dat hij niet van plan is zijn eigen vlieggedrag aan te passen. Ja, dat hoort u goed: de man die Nederlanders wil dwingen hun leven om te gooien vanwege ‘klimaatverandering’, neemt zelf geen enkele maatregel om zijn persoonlijke CO2-uitstoot te verminderen. Hij is “geen heilig boontje”, zegt hij. Maar zijn gedrag spreekt boekdelen.
Het is opmerkelijk hoe Jetten en soortgelijken blijven hameren op de door mensen veroorzaakte klimaatverandering, een theorie die nog steeds sterk ter discussie staat. Ik ben er steeds kritisch over geweest: het klimaat verandert inderdaad, maar het heeft altijd gefluctueerd door natuurlijke cycli. De arrogante aanname dat wij, mensen, de hoofdverantwoordelijken zijn voor deze veranderingen en dat draconische maatregelen ons zullen redden, is zowel ongefundeerd als gevaarlijk.

Jetten’s eigen gedrag—zoals zijn recente reis naar Argentinië—laat zien dat zelfs hij niet echt gelooft in de apocalyptische scenario’s die hij propageert. Als onze eigen klimaatminister zijn vliegreizen niet opgeeft, waarom zouden gewone burgers dan onder druk gezet moeten worden om hun levensstijl drastisch te veranderen?

Deze situatie is niet alleen hypocriet, het is ook een indicatie van hoe diep de kloof tussen politieke elites en de gewone man is geworden. Terwijl Jetten geniet van zijn reizen, worden Nederlanders geconfronteerd met klimaatwetten die onze economie schaden en onze vrijheden inperken. Het is duidelijk dat de klimaatagenda minder over milieu gaat en meer over macht en controle.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is vreselijk, maar het is helaas een FEIT: DDS loopt het GROTE risico om GECENSUREERD te worden. Wij MOETEN onszelf daar tegen bewapenen. Gelukkig kunnen we dat gratis en snel doen. Jij kunt namelijk GRATIS EN VOOR NIETS lid worden van onze dagelijkse Nieuwsbrief. Als jij dat doet kunnen we je ALTIJD bereiken ook als Big Tech en het Kartel besluiten dat DDS op zwart moet.

De realiteit is dat Jetten niet alleen staat in zijn hypocrisie. Zijn partijgenoot, minister Ollongren, en de Duitse Groene ministers zijn eveneens fervente vliegers, ondanks hun groene retoriek. Dit gedrag onderstreept de noodzaak om kritisch te blijven kijken naar wat politici zeggen versus wat ze doen.

De Nederlandse politiek is doordrenkt van deze klimaatkomedie: veel gepraat, weinig actie, en een duidelijk gebrek aan echte oplossingen. Het wordt steeds duidelijker dat de klimaatagenda minder over het milieu gaat en meer over macht en controle. Kritisch blijven en deze hypocrisie aan de kaak stellen is essentieel, omdat de oplossingen die ons worden voorgeschoteld vaak niet meer zijn dan een dekmantel voor het uitbreiden van politieke macht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *