Een nieuwe dag, nieuwe prijzen! Of eigenlijk: een nieuwe peiling. En ja, de peiling van vandaag is heel interessant. Volgens Ipsos zou de PVV namelijk uitkomen op maar liefst 45 zetels als er vandaag verkiezingen waren. Daarmee is die partij veruit de grootste. GroenLinks-PvdA moet namelijk genoegen nemen met 23 magere zeteltjes. Ondertussen zit FVD weer wat in de lift. De partij heeft een zetel (oftewel 33%) winst geboekt in de afgelopen maand.

De Europese verkiezingen komen eraan in juni. Die verkiezingen worden erg interessant. Ten eerste omdat ze gaan aantonen hoe Nederlanders over de formatie denken… en ten tweede omdat ze mogelijk serieuze gevolgen gaan hebben voor de machtsverdeling in Europa. In het hele Westen (en oosten!) staan de patriottische partijen namelijk op winst. Dat wordt leuk!

Peiling ⁦@EenVandaag⁩ ⁦@IpsosNL⁩ Bovenste: verschuiving in 1 maand, onderste: verschuivingen tov de verkiezingen

Dit geldt zeker ook voor de PVV. Ipsos heeft vandaag een peiling vrijgegeven met de vraag wat mensen zouden stemmen bij Tweede Kamerverkiezingen. De resultaten spreken voor zich. De PVV staat virtueel namelijk op 45 zetels. Dat zijn er twee keer zoveel als de nummer twee, GroenLinks-PvdA. Die clubs krijgen samen maar 23 zetels.

De VVD wordt ook niet blij van de peiling. Die club komt namelijk uit op 20 zetels. Dat zijn er precies zoveel als op 22 november vorig jaar. Leuk, maar niet indrukwekkend. Bepaald niet. Vervolgens komt NSC met 11 zetels, D66 ook met 11 en BBB met 8. Het CDA komt op 5 zetels uit. Dat geldt ook voor de Partij voor de Dieren. Die clubs worden gevolgd door FVD met 4 (wat een zetel winst is), SGP (ook winst), DENK (ook winst!) en de SP. Tenslotte krijg je de ChristenUnie met 3, Volt met 2 (LOL), en JA21 met… net één zetel.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is vreselijk, maar het is helaas een FEIT: DDS loopt het GROTE risico om GECENSUREERD te worden. Wij MOETEN onszelf daar tegen bewapenen. Gelukkig kunnen we dat gratis en snel doen. Jij kunt namelijk GRATIS EN VOOR NIETS lid worden van onze dagelijkse Nieuwsbrief. Als jij dat doet kunnen we je ALTIJD bereiken ook als Big Tech en het Kartel besluiten dat DDS op zwart moet.

Voor FVD, DENK en de SGP is deze peiling dus ook goed nieuws. Want ja, zij stijgen één virtuele zetel. Bij een club als de PVV is dat niet zo heel belangrijk, maar bij die clubs wel. Het is immers 25% van hun (nieuwe) totaal – en 33% van hun oude score. 

Belangrijk is dat het betekent dat ze heel erg in de buurt komen van een zetel in het Europees Parlement. Een stuk of 4 zetels in ons eigen parlement staan namelijk gelijk aan 1 zetel in het Europees Parlement (of daaromtrent, het kan ook net 5 zijn, of ergens tussen de 3 en 4).

Bij FVD valt het op dat de nominatie van Ralf Dekker als Europese lijsttrekker voor die partij in erg goede aarde is gevallen bij de achterban van FVD én bij mensen die overwegen op FVD te stemmen. Veel mensen vinden hem een ‘rustige’ man, die desalniettemin wel voor het echte FVD-geluid én -beleid staat.

Als deze peiling geloofd kan worden is de kans nu heel reëel dat hij binnenkort naar Brussel vertrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *