Uit een peiling van EenVandaag blijkt dat PVV-kiezers niet te spreken zijn over het immigratie-onderdeel van het ‘coalitieakkoord op hoofdlijnen.’ En terecht, natuurlijk, want hoewel er iets van een leuk begin is om het asielbeleid harder te maken blijft de belofte van vorig jaar ver achter op de nieuwe werkelijkheid.

EenVandaag is na bekendmaking van het coalitieakkoord direct op onderzoek uit gegaan. Wat vinden kiezers van de plannen? En dan met name: wat vinden kiezers van de betrokken partijen ervan?

Wat dat betreft heeft de peiler slecht nieuws voor Geert Wilders. PVV-kiezers zijn namelijk ernstig teleurgesteld. Zij vinden dat Wilders zijn beloftes op dit onderwerp niet eens bijna heeft kunnen verwezenlijken. Wilders beloofde zelfs tijdens de presentatie vandaag “het strengste asielbeleid ooit,” maar zijn eigen achterban is er niet van onder de indruk.

Maar liefst 64% van de PVV-kiezers – dus bijna tweederde! – “vindt het te soft dat het kabinet wacht met het negeren van Europese asielregels totdat Nederland een uitzondering heeft. Dat kan jaren duren en gaat dit kabinet mogelijk niet lukken.”

Een kiezer die daarover geciteerd wordt, en die de mening van heel veel soortgenoten verwoordt, legt uit waarom hij zo teleurgesteld is. “Ik had echt gehoopt dat we direct gingen stoppen met die verdragen,” aldus deze kiezer. “Nederland moet weer over Nederland gaan. Geen dictaat uit Brussel.”

Natuurlijk klopt dat helemaal. Het bewijst dat het heel dom was voor sommige rechtse kiezers om ‘strategisch’ op de PVV te stemmen in plaats van op FVD, de partij die het opzeggen van dit soort bedrijven heel fanatiek nastreeft. Als de PVV gaat regeren met NSC en VVD krijg je dit soort ‘soft immigratiebeleid‘ (in de ogen van PVV-kiezers). Dat kan alleen anders als andere echt rechtse partijen groot worden en mee mogen praten. FVD dus.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we FANATIEKER dan ooit. Nú is het tijd om onze idealen te verwezenlijken. De PVV staat open voor het echte rechtse geluid. Ja, de partij doet zaken met NSC en VVD, maar we kunnen Wilders vást naar rechts trekken. Denk jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons ervoor te zorgen dat Wilders’ PVV ook als coalitiepartij écht rechts is!
Dit gaat Geert Wilders mogelijk serieuze problemen opleveren. Zijn PVV gaat ruimschoots aan de leiding in de peilingen, maar het zou niemand verbazen als andere rechtse partijen die niet mee mogen regeren – denk met name aan FVD en mogelijk ook SGP – de komende dagen en weken gaan stijgen ten koste van de PVV.

Heel veel kiezers zullen doorkrijgen dat als ze echte veranderingen willen op deze belangrijke punten – systematische, fundamentele veranderingen – dat ze de PVV dan naar rechts moeten trekken. En dat kan alleen door die andere rechtse partijen zo groot mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *