In Nederland gaan alle media zonder vragen te stellen aan de haal met het verhaal dat de Tsjechische inlichtingendienst informatie zou hebben over omgekochte politici in Europa en zelfs in Nederland. In buitenland gaan ze voor een deel heel anders om met dat nieuws. Internationale onderzoeksjournalisten zijn er namelijk ingedoken en waarschuwen dat de omkopingsverhalen een bewuste smeermethode zijn om de aankomende Europese verkiezingen te beïnvloeden.

Over een paar maanden vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Volgens alle peilingen in de belangrijkste West-Europese landen draaien die verkiezingen hoogstwaarschijnlijk uit op een historische overwinning voor patriottische, anti-EU partijen. In Nederland, in Duitsland, in Hongarije, in België, in Frankrijk, in Italië en ga zo maar door. De Europese politiek staat op het punt totaal getransformeerd te worden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de continue dreiging van censuur! Wij staan voor de VRIJHEID VAN MENINGSUITING. Nu en altijd. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN keihard nodig hebben. Want als er één website gehaat wordt door het kartel, dan is het DDS. Houd ons in de lucht en help ons elke dag weer te strijden voor het vrije woord! Doneer aan DDS via BackMe en strijd zij aan zij met ons voor het vrije woord, en voor Nederland!
Volgens hoogaangeschreven internationale topjournalisten is dit de reden dat de media én Europese politici opeens roepen dat de Tsjechische inlichtingendiensten ‘bewijs’ zouden hebben dat diezelfde patriottische partijen en politici “omgekocht zouden zijn door Rusland.” Of in ieder geval geld zouden hebben gehad, ooit, van Russische bronnen. Cash. Zodat het niet echt bewezen kan worden, maar wel gesuggereerd.

Onderzoeksjournalist Michael Shellenberger legt uit op X wat er volgens hem aan de hand is. Hij richt zijn pijlen daarbij op het Atlantic Council – een neoconservatieve groep van voor en door Amerikaanse en Europese haviken – en met name op Vera Jourova. In Nederland weet niemand wie dat is. En dat is dom. Mevrouw is namelijk extreem belangrijk én gevaarlijk.

Wat er aan de hand is? Simpel, zegt Shellenberg. Vijf dagen geleden kwam de Tsjechische onderzoeksjournalist Cecilie Jilkova met het nieuws dat Jourava van zins is om op grote schaal censuur te gaan plegen in de EU. Het artikel dat ze daarover schreef luisterde naar de titel “Mijn land wordt teruggebracht naar het totalitarisme.” De samenvatting? “Journalist-dochter van een sleutelbondgenoot van Vaclav Havel geeft bewijs dat de Amerikaanse overheid, de EU, en George Soros op grote schaal een inperking van de meningsvrijheid in Tsjechië betalen.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de continue dreiging van censuur! Wij staan voor de VRIJHEID VAN MENINGSUITING. Nu en altijd. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN keihard nodig hebben. Want als er één website gehaat wordt door het kartel, dan is het DDS. Houd ons in de lucht en help ons elke dag weer te strijden voor het vrije woord! Doneer aan DDS via BackMe en strijd zij aan zij met ons voor het vrije woord, en voor Nederland!

Dat is natuurlijk extreem zorgelijk. Er is een duidelijke poging om het internet te gaan censureren, aldus deze journaliste. En het wordt internationaal opgezet.

Enkele dagen laten, “opeens, out of the blue, beweren Tsjechische en Belgische inlichtingendiensten opeens dat er een grote Russische desinformatie- en omkopingsoperatie is,” schrijft Shellenberger. “Ze beweren dat ze bewijs hebben dat conservatieve politici – dat wil zeggen, Jourova’s politiek rivalen – marionetten van Rusland zijn.”

“Het lijkt erop dat Jourova en haar pro-censuur bondgenoten van het Atlantic Council overheid en door overheden gefinancierde NGO’s meer dan ooit als wapens inzetten om hun politieke tegenstanders te belasteren en nieuwe reden te verzinnen voor censuur – in de aanloop naar de Europese verkiezingen,” gaat hij verder.

“Wat Jourova en het Atlantic Council doen is deel van een al oudere propagandacampagne om iedereen die kritisch is over de EU weg te zetten als ‘gelinkt aan Rusland’. We hebben in het verlezen zelfs Soros-gefinancierde propagandisten betrapt die dit deden met Duitse boeren die demonstreerden tegen de hogere energieprijzen.” Ja, echt waar. Dat hebben die door Soros-betaalde groepen werkelijk gedaan.

“Kijk maar naar Jourova’s X-profiel,” schrijft Shellenberger daarop. “Ze belastert steeds weer haar tegenstanders als dat ze voor Poetin werken. Dit is schaamteloze propaganda dat mogelijk inlichtingendiensten heeft veranderd in politieke wapens.”

Daarbij gaat het ze niet alleen om het demoraliseren van tegenstanders, aldus Shellenberger, maar ook om het optuigen van een enorme censuurstaat – in de hele EU. Dát is waar Jourova werkelijk mee bezig is – en dat is ook meteen waarom de website Voice of Europe gebruikt wordt als boogeyman. Lekker het internet censureren!

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de continue dreiging van censuur! Wij staan voor de VRIJHEID VAN MENINGSUITING. Nu en altijd. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN keihard nodig hebben. Want als er één website gehaat wordt door het kartel, dan is het DDS. Houd ons in de lucht en help ons elke dag weer te strijden voor het vrije woord! Doneer aan DDS via BackMe en strijd zij aan zij met ons voor het vrije woord, en voor Nederland!

Volgens Shellenberger is het directe doel – op korte termijn – om de Europese verkiezingen te beïnvloeden. Ze willen voorkomen dat patriottische partijen die verkiezingen winnen, omdat die partijen mogelijk een einde gaan maken aan het grote Europese project.

Daarnaast willen ze daarna doorgaan met censuur om een Europese superstaat in te stellen – een superstaat waarin andersdenken niet toegestaan is, waarin alleen het officieel toegestane geluid nog gelezen en gehoord kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *