© Frank Meurisse

Het Kortrijkse gerecht zet alles op alles om drie moorden en zes moordpogingen in woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke na vier jaar alsnog op te helderen. Alle medewerkers wordt gevraagd om vrijwillig hun DNA af te staan in een ultieme poging om de dader te ontmaskeren, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Bron: BELGA

Het DNA zal vergeleken worden met DNA dat is aangetroffen op verdachte insulinepennen die in het onderzoek in beslag zijn genomen. Uit onderzoek is gebleken dat er op die insulinepennen telkens genetisch materiaal voorkomt van een man en een vrouw.

Om de dader(s) te ontmaskeren, is beslist om die profielen te vergelijken met het DNA van het voltallige personeel en alle mensen die rechtstreeks toegang hebben tot het woonzorgcentrum, inclusief de schoonmaakploeg. Wellicht komen de mannelijke verplegers als eerste aan de beurt. 

LEES OOK. Waarom moord met insuline zo moeilijk op te sporen is

Als dat onderzoek geen resultaat oplevert, zal de focus van de speurders zich volledig richten op de grotere groep vrouwen, een veertigtal, die verbonden zijn aan het rusthuis.

Bij alle slachtoffers van de moorden en moordpogingen was een hypo vastgesteld, een plotse val in hun suikerspiegel als gevolg van een overdosis insuline. Geen van hen was diabetespatiënt, ze kregen dus ook geen insuline voorgeschreven. Ook bleek dat de insuline niet uit de apotheek van het rusthuis afkomstig was, maar van buitenaf was binnengebracht.

De drie dodelijke slachtoffers vielen allen in 2020. De moordpogingen liepen door tot in de zomer van 2021.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *