© Funda.nl

Toeristen die Amsterdam met de auto bezoeken, kunnen ervan meespreken: parkeerplaatsen zijn er duur. Het mag dus geen verbazing wekken dat een parkeerplek kopen in de grachtenstad niet voor iedereen weggelegd is. Maar sinds kort staat op immosite Funda een parkeerplaats in een garage te koop die wel helemaal voor de happy few bestemd lijkt.

Bron: BELGA

Gisteren om 19:31

Voor 495.000 euro (plus 100 euro maandelijkse kosten) krijg je dan wel een plekje van 18 vierkante meter in een garage in de P.C. Hooftstraat, vlakbij het Vondelpark, zo melden Nederlandse media.

Volgens de advertentie is de parkeerplaats goed geschikt voor bredere auto’s. Daarbij is er voldoende ruimte voor chauffeurs en passagiers om in te stappen. De parkeerplaats zelf is 4,65 meter lang en 3,85 meter breed. Dat is redelijk breed, maar niet erg lang. Een Rolls-Royce Spectre, om maar bij de doelgroep te blijven, past wat lengte betreft niet in het vakje, zo meldt de site Autovisie.nl. (Lees verder onder de foto’s)

© Funda.nl

© Funda.nl

Liefhebbers kunnen de parkeerplek ook huren voor 750 euro per maand.

De plek is nog niet verkocht. Een bod van 400.000 euro werd geweigerd.

Overigens is het niet de duurste parkeerplek in Amsterdam ooit. Jaren geleden werd er voor een parkeerplek van 22 vierkante meter 995.000 euro gevraagd.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *