De combinatie mooi weer en feestdag leidde er donderdag toe dat het best druk was in (en rond) Pairi Daiza. Omdat ook de rest van het verlengde weekend zonnig belooft te worden, heeft de dierentuin in Brugelette enkele maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat “alles zo aangenaam mogelijk verloopt”.

Op sociale media waren er enkele mensen die hun beklag deden dat ze lang moesten aanschuiven om het park te bereiken en ook in de verkeersberichten op de radio werd er melding van gemaakt: het was donderdag druk in en rond Pairi Daiza. “Ook vrijdag, de dag waarop we een nieuwe ‘wereld’ in het park onthullen, en in het weekend verwachten we inderdaad opnieuw veel volk”, zegt woordvoerder Jens Van Herp. “Maar dat is altijd zo als het goed weer is, dat zal in andere dierentuinen en pretparken in de Benelux niet anders zijn. En ondertussen doen we er alles aan om alles voor iedereen zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen.”

LEES OOK. Plots is er babykoorts in onze dierentuinen, maar waar komt die vandaan? “Zeer blije momenten voor ons”

Richting het park

Zo worden er de komende dagen meer treinen ingelegd richting het station Cambron-Casteau, van waar het maar een paar minuten wandelen is tot de ingang van het park. “Wie met de auto komt, adviseren we om niet af te gaan op Waze, want zo kan je vast komen te zitten in de kleine boerenweggetjes in de gehuchten rond Pairi Daiza”, aldus Van Herp. “Volg in de plaats de oranje/zwarte borden die de aangewezen route richting het park aangeven.”

“Wie met de auto komt, adviseren we om niet af te gaan op Waze, want zo kan je vast komen te zitten in de kleine boerenweggetjes in de gehuchten rond Pairi Daiza”

Jens Van Herp

Woordvoerder Pairi Daiza

De komende dagen is het park ook langer open: op vrijdag en zaterdag is dat van 10 tot 21 uur, op zondag van 10 tot 20 uur. “Rond openingstijd is het meestal het drukst”, zegt Van Herp. “Door de langere openingsuren kan je kiezen om iets later aan te komen en toch nog veel tijd in het park doorbrengen.” (Lees verder onder de foto)

In Pairi Daiza worden maatregelen genomen om de drukte te counteren.© Shutterstock

In het park

Ook in het park zelf worden maatregelen genomen om de drukte te counteren. Zo zijn alle horecapunten – van het gastronomisch restaurant tot de snoep- en ijskraampjes – de hele tijd geopend in het park, “zodat iedereen vlot aan eten en drinken kan geraken”. “We monitoren ook de drukte in de souvenirshops en roepen het af als het daar wat kalmer is. Wie iets wil kopen, moet daardoor niet per se wachten tot hij aan de uitgang is.”

Pairi Daiza heeft ook een maximumcapaciteit qua aantal bezoekers, al wordt die zelden tot nooit bereikt. “Is dat wel het geval, dan grijpen we in en verkopen we geen tickets meer.”

LEES OOK. Wat is het goedkoopste pretpark, hoe kan je elders de prijs drukken, en wat is er nieuw? “Met deze tip kan je een dubbele slag slaan”

Tot slot nog een nuttige tip: “De meeste mensen kiezen ervoor om na aankomst meteen naar de panda’s te gaan kijken”, zegt de woordvoerder. “Daardoor kan het daar zeker in het begin van de dag erg druk zijn. Pairi Daiza is echter 75 hectare groot en zeker bij opening zijn er punten verder in het park waar op dat moment nog niemand is. Wij adviseren om in zo’n uithoek te starten en dan je weg terug te maken richting uitgang.”

LEES OOK. Het bijzondere verhaal van 10 jaar panda’s in Pairi Daiza: “Het schandaal was zo groot dat ik ervan overtuigd was dat het voorbij was”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *