© rr

In het onderzoek naar de dood van de kleine Émile (2,5) hebben speurders in de afgelopen dagen nog meer botten gevonden. Of ze van de jongen zijn, moet onderzoek uitwijzen. Maar de kans is erg groot. Ze zijn alleszins van een kind en lagen in de buurt van waar ook de schedel werd gevonden.

Bron: Le Parisien

Vandaag om 22:23

Het blijft een vreemd verhaal. Maandenlang is er gezocht maar werd er niets gevonden. Ook niet in de buurt waar op 30 maart plots de schedel en kledingresten van de jongen zijn gevonden. En nu zijn er in dezelfde omgeving nog meer botresten ontdekt. Vermoedelijk van Émile, maar dat wil het Franse gerecht nog niet bevestigen voor ze absolute zekerheid hebben.

De botten zijn naar het Criminal Research Institute of the National Gendarmerie (IRCGN) gebracht en nog deze week verwacht men uitsluitsel. Maar het staat zo goed als vast dat het om botten van het kind gaat.

Lees ook. “T-shirt, schoenen en onderbroek gevonden bij plaats waar schedel lag”: procureur geeft meer details over zaak-Émile (2,5)

De jongen verdween vorige zomer in Haut-Vernet, in Aix-en-Provence, waar hij op vakantie was bij zijn grootouders. Zoekacties leverden toen niets op.

Op 30 maart vond een wandelaar dan een schedel en kledingresten. Die waren van de jongen zo bleek.

Voorlopig is het niet geweten hoe het kind aan zijn einde kwam. Wel dat hij na zijn dood nog gebeten is door een wild dier, zo blijkt uit sporen die op de schedel zijn gevonden.

De buurt waar de stoffelijke resten werden ontdekt, blijft voorlopig afgesloten en wordt permanent bewaakt door de politie.

Lees ook. Alain Remue over de plaats en de staat van de teruggevonden resten van Emile: “Het zijn niet bepaald de polders van Jabbeke”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *