Een onvergunde vakantievilla van Peter Gillis (links op de foto) in park Blauwe Meer in Lommel (rechts op de foto) moet tegen de grond.© Sven Dillen/rr

Lommel

Campingmagnaat Peter Gillis vangt ook in beroep bot in zijn strijd tegen de verplichte sloop van een onvergunde villa op park Blauwe Meer in Lommel. De vakantievilla moet tegen de grond. Exact één jaar krijgt hij de tijd om alles in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

Geert Houben

In juni verdedigde Peter Gillis zich al in de Hasseltse rechtbank tegen de sloop van de voor 16 personen geschikte villa. “Ik heb te goeder trouw gehandeld. Met het vorige stadsbestuur kon ik tenminste altijd goed opschieten”, klonk het toen.

LEES OOK. Miljonair Peter Gillis moet villa in Vlaams vakantiepark binnen de 10 maanden slopen

De Hasseltse strafrechter gaf Gillis ongelijk en woensdag deed de beroepsrechter in Antwerpen dat nog eens over. “Dat beklaagde door zijn architect misleid zou zijn en te goeder trouw heeft gehandeld, is niet aangetoond”, aldus het arrest.

Asociaal

Volgens de beroepsrechter toonden luchtfoto’s aan dat de villa gelegen is in een gebied waar zich vooral op de naburige percelen kleinere constructies qua omvang of grootte bevinden. “De bestaande niet vergunde woning wijkt door haar volume duidelijk af van de bebouwing in de omgeving. Mede gelet op de inplanting van de constructies op de kleine percelen op korte afstanden van elkaar, is een constructie van dergelijke omvang en grootte niet meer in harmonie met de omgeving waardoor de goede ruimtelijke ordening wordt geschaad. De schaalgrootte van de villa vormt dan ook een visuele hinder die onaanvaardbaar is binnen de onmiddellijke omgeving.”

LEES OOK. Na verlies van belangrijkste park: raakt Peter Gillis binnenkort ook park in Lommel kwijt?

In het arrest had de rechter het over een asociale ingesteldheid en een gebrek aan respect voor de reglementering inzake ruimtelijke ordening. (Lees verder onder de foto)

Vakantiepark Blauw Meer in Lommel.© gvb

Dwangsom

De beroepsrechter bevestigde woensdag het vonnis in Hasselt. Gillis krijgt een jaar de tijd om alles in zijn oorspronkelijke toestand te herstellen. Per dag vertraging moet hij een dwangsom van 150 euro betalen met een maximum van 250.000 euro. Als hij er zelf niet aan zou beginnen, kan de burgemeester een aannemer aanstellen en de kosten verhalen op Gillis.

Nu valt af te wachten wat de volgende zet is van de realityster. Eerder kondigde hij al aan er een procedureslag bij allerhande instanties van te maken.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *