Bij de Volkskrant maken ze zich vandaag erg zorgen over de nieuwe generatie kiezers: jongeren die net wel mogen stemmen of nog net niet maar zeer binnenkort wel. Want wat blijkt uit onderzoek? Thierry Baudet en het conservatisme in het algemeen zijn heel populair onder jongeren. Niet alleen onder jongemannen, maar ook onder jonge vrouwen. Het is wat!

Internationaal zijn er wat onderzoeken gedaan recentelijk over het stemgedrag en de denkbeelden van de jongste generatie. Uit die onderzoeken blijkt dat jongemannen steeds conservatiever aan het worden zijn. De Volkskrant merkt dan ook heel bezorgd op dat Thierry Baudet één van de populairste politici onder die generatie is.

Dat is voor die krant al zorgwekkend genoeg, maar wacht, het wordt nog ‘erger’. Want experts zeggen ook al een tijdje dat jongemannen conservatiever worden, maar dat zou niet gelden voor jonge vrouwen. Het verschil tussen die twee groepen zou heel groot worden, daardoor. Maar dat klopt niet, aldus de Volkskrant in ware paniek.

“Wat betreft conservatieve ideologische opvattingen,” citeert de krant Quita Muis van de Universiteit van Tilburg, is er iets heel interessants – voor die mensen: zorgwekkends – aan de hand. Want het zijn niet alleen jongemannen die conservatiever worden. Oh nee. Dat geldt óók voor jonge vrouwen.

Sterker nog, jonge vrouwen hebben conservatiever gestemd vorig jaar dan ooit gemeten. Het ‘gat’ tussen jongemannen en jonge vrouwen is weliswaar groter, maar dat komt doordat deze beweging onder jonge mannen nog verder en sneller gaat. Zij doen zeg maar twee stappen naar rechts terwijl hun vriendinnetjes één stapje zetten.

Maar zelfs dan geldt dat ze wel degelijk conservatiever zijn dan de generatie voor hen… en de generatie voor hen… en de generatie voor hen. Deze jongeren vinden niet politici als Rob Jetten geweldig en leuk, maar Thierry Baudet, Gideon van Meijeren, Pepijn van Houwelingen en Freek Jansen.

Dat is natuurlijk ontzettend goed nieuws… Maar het allermooiste is dat je duidelijk ziet dat de mainstream media én academici werkelijk in paniek aan het raken zijn. Geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *