Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Uitspraken over het afschaffen van de publieke omroep helpen de democratie niet, stelde NPO-baas Frederieke Leeflang in Buitenhof.

“Als je kijkt naar de rol van de publieke omroep in de samenleving, de rol van de publieke media in democratieën, is in allerlei onderzoeken uitgewezen dat die rol heel belangrijk is,” vervolgde ze.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/npo-baas-afgefakkeld-na-optreden-bij-buitenhof-wat-een-onzinnig-kletsverhaal-1.png

“Juist om te zorgen dat burgers deelnemen aan de democratie, dat de burgers die deelnemen aan de democratie ook meer geloof krijgen in de instituten in de democratie,” zei Leeflang.

Ze zei zonder blikken of blozen dat de NOS ‘onafhankelijke en betrouwbare journalistiek’ en ‘echt neutrale journalistiek’ brengt.

Hier moet zó rapido een bezem doorheen

“Bijzonder dat Frederieke Leeflang echt denkt dat de NOS onafhankelijk is, terwijl ze drie zinnen ervoor nog zegt dat ze een opdracht heeft om de democratie en instituties te ‘stutten’,” merkt ondernemer Rutger van den Noort op.

“Zeg dan gewoon dat de NPO staatspropaganda is, wel zo eerlijk,” aldus Van den Noort.

Story-baas Guido den Aantrekker reageert: “Hier moet zó rapido een bezem doorheen. De arrogantie van zo’n Leeflang om te denken dat ze wegkomt met deze crap.”

Vergeet het maar

Journalist David Boerstra stelt dat de NPO juist een gevaar is voor de democratie. “Niet in de laatste plaats vanwege de desinformatie die ze verspreiden via het NOS Journaal, Zembla, Nieuwsuur, et cetera. Daarmee beïnvloedt men vanuit eigen ideologie de publieke opinie. Prima, maar op eigen kosten.”

“Wat een leeg en onzinnig kletsverhaal,” vindt presentator van het tv-programma Ongehoord Nieuws Tom de Nooijer.

“Als Frederieke werkelijk denkt dat ik er als NPO-presentator ben om ‘meer geloof in de instituties’ te bewerkstelligen, en dus als propagandist van het systeem te fungeren: vergeet het maar.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *