Alain Sarde.© Getty Images

Negen vrouwen zeggen dat ze verkracht of seksueel misbruikt zijn door de Franse filmproducent Alain Sarde (72). Het zou gaan om feiten die zich hoofdzakelijk in de jaren ‘80 en ‘90 hebben afgespeeld. Sommige van de slachtoffers waren toen nog minderjarig. Dat meldt het Franse vrouwenblad Elle maandag.

Bron: BELGA

Gisteren om 21:31

De vrouwen hebben, meestal anoniem, een verklaring afgelegd in het magazine. Zo getuigt een van de actrices hoe ze in 1985 als 15-jarige door Sarde werd verkracht. De producent had haar in zijn appartement in Parijs uitgenodigd, zogezegd voor een professioneel gesprek over een rol die haar werd aangeboden. Ook andere vrouwen maken bij het blad melding van verkrachting, poging tot verkrachting en andere vormen van seksueel geweld. Geen van de slachtoffers had een klacht ingediend.

LEES OOK. MeToo-lijst met “grote namen” zorgt voor nervositeit net voor Cannes

Jacqueline Laffont, de advocaat van de filmproducent, zegt in een reactie aan Elle dat het gaat om “leugenachtige” beschuldigingen. Alain Sarde “weerlegt de beschuldigingen ten stelligste en verklaart dat hij nooit geweld of dwang heeft gebruikt in zijn relaties met vrouwen, wier instemming altijd uiterst belangrijk is geweest voor hem”.

Filmfestival van Cannes

Alain Sarde was sinds halfweg de jaren ‘70 betrokken bij de productie van meer dan 150 films wereldwijd. Zo werkte hij onder andere mee aan ‘Mulholland Drive’ van David Lynch en ‘The Pianist’ van Roman Polanski. Ongeveer tien jaar geleden heeft hij zich teruggetrokken uit de filmwereld.

In 1997 werd Sarde al eens genoemd in een verkrachtingszaak. Zijn naam viel in een groot dossier over een prostitutienetwerk, waarbij verschillende bekende mensen uit Frankrijk en andere landen betrokken waren. Twee jaar later werd hij buiten vervolging gesteld.

LEES OOK. Van babysitter tot proefkonijn: tien vrouwen beschuldigen bekende Franse psycholoog en hypnotiseur van seksueel misbruik

De nieuwe beschuldigingen komen er daags voor de start van het Filmfestival van Cannes. Al enkele dagen voor het begin van dat festival circuleerden in Franse media geruchten over nieuwe #MeToo-onthullingen.

© WireImage

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *