Archiefbeeld: Eugène Toussaintstraat in Jette.© Google Street View

In de Brusselse gemeente Jette een explosief tot ontploffing gebracht aan een gebouw. Daarbij zijn geen gewonden gevallen, maar de materiële schade is aanzienlijk. Dat meldt La Capitale maandag en het Brusselse parket bevestigt het nieuws.

Bron: BELGA

“We kunnen bevestigen dat de politie Brussel West in de nacht van zondag op maandag omstreeks 1.30 uur is opgeroepen voor een explosie in de Eugène Toussaintstraat”, zegt parketwoordvoerder Stefan Vandevelde. “Ter plaatse hebben ze vastgesteld dat de toegangsdeur van een woning volledig vernield was. De hulpdiensten werden ook opgeroepen en het gebouw is geëvacueerd, maar er zijn geen gewonden gevallen.”

De politie heeft daarop een veiligheidsperimeter ingesteld en DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, kwam ter plaatse, aldus nog het parket. “De substituut van wacht heeft de eerste onderzoeksdaden bevolen, waaronder een getuigenverhoor, analyse van de bewakingscamera’s, en de afstapping door het labo van de federale politie. Het onderzoek loopt en in het belang van het onderzoek geven we geen verdere commentaar.”

Volgens La Capitale ging het naar alle waarschijnlijkheid om een vuurwerkbom van het type Cobra, die was vastgemaakt aan een fles benzine, en zou de bewoonster van de eerste verdieping het doelwit zijn geweest.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *