Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

Op 15 maart 2021 was de vaccinatiecampagne in Nederland net van start. De staatssecretaris van Financiën kreeg een notitie ter voorbereiding op de Ministeriële Commissie COVID-19.

Daarin staat onder meer dat er eigenlijk geen probleem meer is met corona, maar Nederland bleef in een harde lockdown met avondklok. Het coronatoegangsbewijs werd voorbereid en ook alle wetgeving eromheen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/nederlandse-covid-files-schetsen-onthutsend-beeld-de-bevolking-werd-gegijzeld-tot-na-de-vaccinatiecampagne-1.png

De ambtenaren schrijven dat het percentage positieve tests blijft dalen, de bezetting in de ziekenhuizen al ruim een maand stabiel is, het gemiddelde aantal doden steeds verder afneemt, de voorspelde piek telkens naar achteren verschuift en de voorspelde golf steeds hoger wordt ondanks maximale maatregelen.

Logisch

De ambtenaren voegen toe dat het RIVM sinds de opkomst van de Britse variant waarschuwt voor een derde golf. “Deze golf is er nog niet en schuift in de voorspellingen steeds verder naar achteren in de tijd.”

Ze merken verder op dat er veel meer wordt getest en dat het om die reden logisch is dat dit ook tot meer positieve testen leidt. “De ic-bezetting is de afgelopen vijf weken constant.”

De ambtenaren benadrukken dat ‘er veel meevallers zijn bij de pandemie de afgelopen maanden’.

Ze wisten het

Een te pessimistische inschatting van het verloop van het virus is op de lange termijn aan inflatie onderhevig, waarschuwen de ambtenaren. “Als prognoses herhaaldelijk niet uitkomen ontstaan er vraagtekens bij het nut en de noodzaak van maatregelen. Wanneer perceptie van de ernst van de crisis uiteenloopt tussen overheid en samenleving, kan een zichzelf versterkende spiraal ontstaan waardoor beperkende maatregelen structureel op een te hoog niveau komen te liggen.”

Data-analist Cees van den Bos concludeert op basis van deze notitie: “De bevolking werd gegijzeld tot na de vaccinatiecampagne.”

“Ze wisten het,” reageert FVD-fractievoorzitter in Land van Cuijk Marianne Akkermans.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8
9
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *