Nederland heeft weer eens de twijfelachtige eer om de gekke Henkie van Europa te spelen. Terwijl onze eigen burgers worstelen met stijgende kosten en bezuinigingen, strooit het demissionaire kabinet met miljoenen euro’s aan dwangsommen voor asielzoekers. Een schokkende 30 miljoen euro is gereserveerd voor asielzoekers die klagen over de traagheid van hun aanvraagprocedures. Dit alles omdat de Immigratie– en Naturalisatiedienst (IND) “het werk niet aan kan”, volgens demissionair staatssecretaris Van der Burg (Asiel) in de Telegraaf.
De situatie is ronduit absurd. De IND, die nu zwemt in een zee van asielaanvragen, kan de enorme instroom niet bijbenen. De dienst heeft al grote moeite met de verwerking van de bestaande aanvragen, en nu moeten Nederlandse belastingbetalers ook nog eens opdraaien voor de rekening van deze inefficiëntie. Vorig jaar werd er al ruim 11 miljoen uitgekeerd aan dwangsommen, en deze kosten zullen alleen maar oplopen als er niets verandert.

Deze financiële aderlating is een direct gevolg van falend beleid en een gebrek aan controle en visie. Het systeem is overbelast, en de oplossing lijkt te zijn: gooi er meer geld tegenaan. Maar waar komt dat geld vandaan? Juist, van de hardwerkende Nederlander die zich blauw betaalt aan belastingen.

De staatssecretaris beweert dat de IND personeel heeft toegevoegd en nu duizenden voltijdbanen telt, maar desondanks stapelen de achterstanden zich op. De reden? Een toename van beroepsprocedures en een jurisprudentie die de dossiers verdikt. Dit betekent dat elk asieldossier een bureaucratische nachtmerrie wordt, waarin elk detail wordt uitgeplozen en vastgelegd, wat leidt tot nog langere verwerkingstijden.

Dit beleid maakt Nederland tot een lachertje in Europa. Geen ander land lijkt zo bereid om zijn eigen financiële gezondheid en bureaucratische efficiëntie op te offeren op het altaar van politieke correctheid. Het is hoog tijd dat dit kabinet, of beter nog, een nieuw kabinet, eens stevig ingrijpt. Het beleid moet op de schop. Nederland moet stoppen met het belonen van trage procedures en moet de instroom van asielzoekers beheersbaar maken.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

Als we zo doorgaan, blijven we de gekke Henkie. Het is een oneerlijke en onhoudbare situatie die schreeuwt om een radicale koerswijziging. Nederland verdient beter dan een overheid die miljoenen verspilt terwijl haar eigen burgers de eindjes aan elkaar moeten knopen. Laten we hopen dat de volgende verkiezingen een kans bieden om deze waanzin een halt toe te roepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *