© Jos Van Den Bergh

Wie de zon buiten ziet schijnen, zou wat anders vermoeden, maar het zomerse weer van de voorbije dagen maakt woensdag lokaal plaats voor buien. Voor donderdag waarschuwt het KMI met een code geel voor onweer in het oosten en centrum van het land.

Bron: BELGA

Woensdagmiddag blijft het vrij droog en zonnig met hoge sluierwolken en soms stapelwolken, maar op het einde van de namiddag kan er hier en daar wel een bui ontstaan, eventueel al met onweer. Het wordt warm voor de tijd van het jaar met maxima tussen 20 en 25 graden, meldt het KMI.

Ook woensdagavond blijft het op veel plaatsen droog en is er eerder een beperkte kans op enkele buien of onweer. Pas later vanavond of pas vannacht nadert een meer gestructureerde zone met buien en onweer vanuit Frankrijk ons land.

Donderdag belooft een onweerachtige dag te worden met een zeer onstabiele atmosfeer. Het KMI verwacht buien in de streken langs de Franse grens, daarna over het oosten en in de loop van of op het einde van de namiddag en de avond ook in het centrum en in Vlaanderen. Plaatselijk ontstaat er onweer met kans op hagel of veel neerslag in korte tijd. Hoeveelheden tot meer dan 20 mm neerslag in één uur tijd zijn lokaal mogelijk.

Het KMI kondigt dan ook een code geel voor onweer af, al zegt het meteorologisch instituut er ook bij dat de weerssituatie nog complex is waardoor de voorspellingen nog aangepast kunnen worden.

De maxima schommelen donderdag liggen tussen 14 tot 20 graden langs de Franse grens en in de Ardennen, en tussen 20 tot 23 graden over het centrum en de Kempen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beterschap op het einde van de week

Vrijdag is het eerst eerder bewolkt met nog kans op wat regen over het noorden. Daarna wordt het overal droog met opklaringen die in de namiddag alsmaar breder worden. Het is minder zacht bij maxima van 11 tot 16 graden.

Zaterdag start zonnig met soms hoge sluierwolken. In de loop van de dag wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt en op het einde van de dag neemt de kans op neerslag weer toe. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *