Er zijn “sterke aanwijzingen” dat het lichaam dat zaterdag werd gevonden achter een garage in Sint-Martens-Latem (rechts) dat van Annie De Poortere (links) is.© rr, Carlo Coppejans

De echtgenoot van Annie De Poortere, de 48-jarige vrouw uit Sint-Martens-Latem die in 1994 spoorloos verdween, is opgepakt op verdenking van moord. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Zaterdag werden bij graafwerken achter de garage van een gezinswoning in Sint-Martens-Latem de stoffelijke resten van een lichaam teruggevonden. “Op basis van verschillende sterke aanwijzingen” gaat het parket ervan uit dat de resten toebehoren aan Annie De Poortere. Die toen 48-jarige vrouw woonde in het huis ernaast, maar verdween in 1994 spoorloos. “Verder wetenschappelijk onderzoek door experten zal plaatsvinden om deze identificatie te bevestigen”, klinkt het.

Toenmalige echtgenoot aangehouden

Na de vondst van het lichaam werd een onderzoeksrechter gevorderd om onderzoek te voeren naar de omstandigheden van het overlijden. “Dit onderzoek heeft inmiddels geleid tot de arrestatie van een 78-jarige man, de toenmalige partner van het slachtoffer”, aldus het parket. “Na grondig verhoor door de politiediensten werd door de onderzoeksrechter beslist om de man voor te leiden, en vervolgens ook aan te houden onder elektronisch toezicht voor feiten die voorlopig gekwalificeerd worden als moord.”

De echtgenoot van Annie Depoortere was de laatste die haar zag. “Het moet rond 14 uur geweest zijn”, vertelde hij daarover in 1999 in het opsporingsprogramma Oproep 2020. De man vertelde hoe hij vervolgens om boodschappen ging, en daarna naar een voetbalwedstrijd vertrok. “Toen ik thuiskwam, was het donker. Ze was weg. Enkele kleren die op de zetel hadden gelegen, waren verdwenen”, klonk het destijds. Volgens het parket zal “het verdere onderzoek nu moeten uitwijzen wat zijn werkelijke aandeel was bij het overlijden van het slachtoffer.”

De man, die vandaag de dag in het Waasland woont, zal binnen vijf dagen voor de raadkamer moeten verschijnen, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *