CD&V-voorzitter Sammy Mahdi wil een onderzoek naar de impact van digitale media op kinderen en jongeren. Dat zei hij vrijdagavond in De Afspraak. Hij is er in elk geval voorstander van om schermgebruik voor kinderen tot 3 jaar te vermijden.

Bron: BELGA

De Franse president Emmanuel Macron kreeg eerder deze week een expertenrapport van 100 pagina’s op zijn bord. Psychologen, neurologen en andere specialisten onderzochten de impact van schermen en sociale media op kinderen en jongeren, en pleiten onder meer voor een verbod op schermen voor kinderen jonger dan 3 jaar en een verbod op smartphones onder de 11 jaar. De toegang tot sociale media zou dan weer tot 15 jaar moeten worden afgeschermd.

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi vindt dat er ook in ons land zo’n onderzoek moet gebeuren, hij is er in elk geval al voorstander van om schermgebruik voor kinderen tot 3 jaar te vermijden, zei hij. Sociale media moeten dan weer “zo lang mogelijk uit het leven van jonge kinderen worden gehouden”, zei hij. Volgens de CD&V-voorzitter is er een “een-op-eenrelatie” tussen het aantal depressies bij jongeren en de toename van sociale media. “Ik vind dat we kinderen moeten beschermen en jongeren moeten helpen daarmee om te gaan. U mag van CD&V verwachten dat we daar werk van maken op alle mogelijke niveaus.”

Het voornemen om de impact van digitale technologie op kinderen en jongeren te onderzoeken komt ook terug in het verkiezingsprogramma van CD&V. De christendemocraten pleiten daarin ook voor lessen rond sexting, cyberpesten of nepnieuws op school en voor toegankelijkere systemen voor ouderlijk toezicht.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *