Wezemaal

In de Langestraat in Wezemaal, bij Rotselaar, is dinsdagavond een minderjarige fietser overleden bij een aanrijding op een spooroverweg. De jongen negeerde het rode licht en de gesloten slagbomen, met tragische gevolgen.

Maarten De Cock

Spoorwegbeheerder Infrabel kreeg om 20.30 uur een melding binnen van een dodelijke aanrijding met een fietser. “Volgens een getuigenverklaring gingen de slagbomen naar beneden”, zegt woordvoerder Thomas Baeken. “De getuige hoorde een zware klap, wat wellicht de aanrijding van de persoon was. Volgens de eerste vaststellingen functioneerden de slagbomen goed.”

Het parket van Leuven onderzoekt de zaak en stelt dat het om een ongeval gaat en niet om een wanhoopsdaad. Een minderjarige jongen negeerde de gesloten overweg en werd vervolgens aangereden door de trein. Een wetsdokter is ter plaatse gekomen.

Het treinverkeer tussen Leuven en Aarschot ligt sinds het ongeluk stil. Het verkeer wordt omgeleid en de NMBS heeft vervangbussen ingelegd. Ook politie van de zone BRT, de brandweer, een ambulance en een MUG kwamen ter plaatse.

(Tekst gaat verder onder de tweet en foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© mdc

Half maart trok Infrabel nog aan de alarmbel nadat op beelden te zien was hoe een vrouw met kinderwagen en een motorrijder een gesloten spooroverweg in Wetteren overstaken. Een dag later raakte in Zulte een motorrijder zwaargewond nadat hij de gesloten slagbomen en het rode licht negeerde. In februari lanceerde de spoorwegbeheerder nog een campagne tegen spoorlopen.

Source: nieuwsblad.be

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *