In een winkelcentrum in de Australische stad Sydney heeft een gewapende man zaterdag meerdere mensen neergestoken. Volgens lokale media zijn er zeker vier doden gevallen.

Vandaag om 08:57

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig in het Westfield Bondi Junction-winkelcentrum in Sydney. Volgens lokale media rende een man met een mes door het drukke shoppingcenter en stak hij meerdere mensen neer, waarna hij door de politie kon worden neergeschoten.

“Er heeft een ernstig incident plaatsgehad waarbij een man is neergeschoten bij Bondi Junction”, aldus de politie van de staat Nieuw-Zuid-Wales in een verklaring. “Net voor 16.00 uur (lokale tijd) werden de hulpdiensten naar Westfield Bondi Junction geroepen na berichten over meerdere mensen die waren neergestoken.” De politie gaat uit van één dader.

Australische media maken melding van minstens vier dodelijke slachtoffers. Volgens getuigen raakten ook een moeder en haar negen maanden oude baby gewond. De baby zou naar het ziekenhuis zijn overgebracht voor verzorging.

De aanwezige shoppers zijn het winkelcentrum in allerijl ontvlucht. Mensen worden verzocht het gebied te mijden.

(Later meer)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *