Balen

De zomerse lentedag eindigde zaterdag in Savelberg in Balen met een valse noot. Een hond die 22 kippen had doodgebeten, werd beschoten en loopt nu rond met een kogel in het lichaam. De eigenaar van de kippen beweert dat het schot niet van hem kwam.

Ronny van den Ackerveken

Daniel uit Balen komt met zijn gezin en zijn honden regelmatig op bezoek bij vrienden in Savelberg. Een van de honden, de 1-jarige Amerikaanse Akita met de naam Whisky, kroop woensdag onder de omheining door en begaf zich naar de tuin van twee huizen verderop. “Daar had hij 22 kippen doodgebeten”, zegt Daniel. “Een dag later hadden we een gesprek met de eigenaar van de kippen. Hij wilde 600 euro cash als schadevergoeding, maar dat heb ik geweigerd. Ik stelde voor om het via de verzekering te regelen en bezorgde hem via Whatsapp mijn gegevens om het in orde te brengen. Er zijn ook foto’s gemaakt van de dode kippen en het gat waar Whisky door gekropen is om aan het verzekeringsdossier toe te voegen.”

© ram

“Zaterdagavond zaten wij bij onze vrienden op het terras. Iemand van ons dacht dat hij de eigenaar van de kippen met een vuurwapen door zijn tuin zag lopen. Enkele minuten later klonk een eerste schot, dat blijkbaar niks geraakt heeft. Niet veel later volgden nog twee schoten. Bij het laatste schot begon Whisky, die achter in de tuin liep, te janken. We zagen dat hij bloedde en gingen informeren bij de buurman, maar die zei dat hij geen wapen had. Toen hebben we de politie gebeld.”

De kogel drong boven de linkervoorpoot in het hondenlijf.© ram

Geen operatie

De politie Balen-Dessel-Mol stelde een proces-verbaal op en nam het wapen in beslag. Whisky werd naar de dierenarts gebracht en lijkt weinig last te hebben. “De kogel zit nog in zijn lijf”, legt Daniel uit. “De dierenarts heeft gezegd dat het beter is om voorlopig niet te opereren. Als Whisky pijn heeft, moet de kogel best verwijderd worden. De kogel zit dicht bij een bot, maar in een spier. De Amerikaanse Akita is een stevig hondenras. Gelukkig is het allemaal redelijk goed afgelopen. Ik mag er niet aan denken dat de kogel een van de kinderen had geraakt.”

“De Amerikaanse Akita is een stevig hondenras. Gelukkig is het allemaal redelijk goed afgelopen. Ik mag er niet aan denken dat de kogel een van de kinderen had geraakt”

Daniel

Baasje van Whisky

De eigenaar van de doodgebeten kippen wil liever niet reageren. Via een familielid laat hij weten dat de schoten zaterdagavond niet door hem zijn gelost.

© ram

© rr

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *