© EPA-EFE

Twee Nederlanders zijn donderdag om het leven gekomen door een lawine in Oostenrijk. Dat heeft de politie van de deelstaat Tirol bevestigd. Een andere Nederlander is onder de sneeuw vandaan gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. De toestand van die persoon is nog onbekend. Een vierde Nederlander is ook uit de sneeuw gehaald en bevindt zich nog op de berghelling. Er zijn geen vermisten meer.

Bron: BELGA

Vandaag om 13:42

Een groep met zeventien Nederlandse skiërs was met vier Oostenrijkse begeleiders bezig aan een tour in het skigebied Vent, in het zuidwesten van Oostenrijk. Ze werden volgens de politie verrast door een lawine van 180 meter lang en 80 meter breed.

De rest van de groep is volgens Oostenrijkse media niet gewond geraakt en inmiddels terug in het dal.

Volgens de reddingsdiensten ontstond de lawine rond 11.00 uur uit zichzelf. De hulpdiensten rukten uit met helikopters en speurhonden, maar de operatie was moeilijk doordat er de laatste dagen veel sneeuw was gevallen. De missie moest korte tijd worden stilgelegd omdat het risico op een nieuwe lawine te groot zou zijn geweest.

De Nederlandse ambassade in Wenen is klaar om consulaire bijstand te verlenen als daaraan behoefte bestaat, meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken aan ANP.

Dinsdag nog kwam een groep van zes wandelaars op de berg Bärenkopf aan het Achenmeer in een lawine terecht. Een 19-jarige Duitser werd bijna 300 meter meegesleurd door de sneeuw. Hij kwam om het leven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *