Ranst

De E34 richting Antwerpen was zaterdagavond ter hoogte van Ranst een tijdlang afgesloten door twee ongevallen. Door een klapband verloor een vrachtwagen zijn wiel. Tien auto’s liepen daarbij schade op. In de file kwam het tot een tweede ongeval tussen drie wagens. Twee personen raakten gewond.

De heisa op de E34 richting Antwerpen begon rond 21.25 uur zaterdagavond. “Ter hoogte van Oelegem had een vrachtwagen een klapband gekregen”, vertelt Lien Klewais, woordvoerder van de federale politie. “Het wiel kwam los en veroorzaakte heel wat brokstukken die verspreid lagen over de snelweg. Tien wagens liepen daarbij schade op.”

De klapband veroorzaakte een fikse file. “In die vertraging gebeurde rond 23 uur ter hoogte van Ranst een nieuw ongeval tussen drie voertuigen. Een auto belandde op de zijkant, twee andere wagens kwamen in de vangrails terecht.”

Door dat laatste ongeval was de E34 richting Antwerpen een tijdlang volledig afgesloten. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. “Twee personen werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Zij verkeerden niet in levensgevaar”, zegt Klewais.

De brandweer kon met het opkuisen van de brokstukken al snel de linkerrijstrook weer vrijmaken. Het afhandelen van de twee ongevallen heeft nog enige tijd geduurd. Meerdere wagens moesten worden getakeld.

© bfm

 

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

 (nelo)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *