Het is totaal gestoord, maar de rector van de UvA heeft gisteren bij Nieuwsuur op bijzonder gelaten wijze gereageerd op het wangedrag van studenten aan zijn universiteit. Je zou denken dat hij er met gestrekt been in gaat en eist dat ze hun gedrag wijzigen, maar niets is minder waar. De volidioot bedekt alles met de mantel der liefde – en doet dat terwijl helemaal niet duidelijk is dat de demonstranten inderdaad studenten zijn, en niet outsiders die de gelegenheid aangrijpen om voor onrust te zorgen.
Peter-Paul Verbeek is rector van de Universiteit van Amsterdam. Dat is dus waar demonstraties tegen Israël en voor Hamas dan wel Gaza (afhankelijk van je interpretatie) totaal uit de hand gelopen zijn de afgelopen dagen. Ongelooflijk genoeg geeft Verbeek toe dat sommige ‘studenten’ met gezichtsbedekking op meededen aan ‘gesprekken’ met de universiteitsleiding… Maar hij vindt dat allemaal op zich niet zo heel erg. De gelaten houding van de man is absoluut schokkend.

Een normale rector zou het knettergek en stier vervelend vinden dat ‘demonstranten’ hun gezicht bedekken als ze in gesprek gaan met de leiding van de universiteit. Ja, oké, demonstraties en zelfs harde acties horen een beetje bij het universiteitsleven. De kans is groot dat Verbeek daar in het verleden als student zelf ook aan heeft meegedaan.

Dus dat hij kalm is, soit. Maar dit? Kijk dan naar zijn houding gisteravond bij Nieuwsuur:

Rector van de UvA @ppverbeek reageert op de uit de hand gelopen protesten op zijn universiteit. Hij zegt dat demonstranten aan de onderhandelingstafel gezichtsbedekking dragen. “Dat is een handicap in het gesprek.” #Nieuwsuur

Gevraagd met wie hij aan tafel zit als hij ‘onderhandelt’ met de ‘studenten’ zegt Verbeek: “Ja, in dit geval zijn dat een aantal studenten en een aantal medewerkers van een aantal actiegroepen die enorm betrokken zijn.” Wait, what? Hij geeft dus toe dat hij weet dat het om “medewerkers van actiegroepen” gaat?

Ja. En weet je wat het ergste is? Hij vindt dat helemaal prima. Hij lacht namelijk als hij hierover praat en zegt dat hij en zijn medebestuursleden die “betrokkenheid” van die organisaties heel goed “begrijpen.” Oh ja, ze hebben daar alle begrip voor. Is dat niet tolerant en openminded?!

Maar wacht, het wordt nog erger. Vervolgens stelt hij namelijk glimlachend dat hij “in een aantal gevallen” weet met wie hij praat, maar in een aantal andere gevallen ook niet. De reden? De onderhandelaars van de studenten/professionele activisten dragen gezichtsbedekking tijdens deze gesprekken.

Wat? Ja, echt waar.

“Een aantal bedekt hun gezicht. Dat is ook wel een handicap,” zegt hij alweer glimlachend. En ja, geeft hij toe, dat vermoeilijkt het gesprek omdat je elkaar niet goed verstaat. “En het gaat ook in het Engels, dus dat is een moeilijke situatie.”

Vervolgens werd hem gevraagd of dat niet heel gek is. Wat doen die professionele actievoerders daar? Nou, zegt hij, ze weten niet om wie het gaat, maar ze weten wel dat het wél om studenten gaat. Dus “het zijn studenten die bij die actiegroepen aangesloten zijn… Dat weten we zeker.”

Maar dat kan hij helemaal niet “zeker” weten. Hij en de zijnen weten immers niet om wie het gaat. Dit is dus een keiharde leugen van meneer Verbeek en hij probeert dat te verbergen door lief te glimlachen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met spelletjes van het KARTEL én van extreemlinks. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en sta zij aan zij met ons tegen deze geschifte situatie in ons land!

Geschifter dan dit wordt het niet. Die organisaties worden gefinancierd door buitenlandse miljardairs – dat weten we. George Soros en Alex Soros spelen daar altijd een rol in, en ook anderen zoals de Rockefellers. Als je die organisaties serieus neemt, neem je die miljardairs dus serieus – miljardairs die hun geld gebruiken om voor chaos te zorgen.

Deze idioterie moet stoppen. Echte studenten die hun gezichtsbedekking afdoen, daar kan je mee praten. Maar afgevaardigden van organisaties? Die moeten opflikkeren. En snel een beetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *