De politie in Zweden heeft het onderzoek naar het incident waarbij Joost Klein donderdagavond betrokken was grotendeels afgerond. Volgens de krant Aftonbladet heeft de Nederlandse zanger

toegegeven dat hij donderdag een vuistbeweging maakte naar een cameravrouw. De zaak wordt behandeld volgens de snelrechtprocedure, de politie draagt het dossier vermoedelijk begin juni over aan het Openbaar Ministerie, schrijft het dagblad.

Bron: Aftonbladet, Blick

Vandaag om 14:02

Joost Klein, tegen wie een onderzoek loopt wegens illegale bedreigingen tegen een persoon in de productie van het Eurovisiesongfestival, werd verhoord door de speurders en mocht nadien beschikken. De 26-jarige Nederlander heeft zondag het land verlaten.

De politie in Zweden draagt het dossier op korte termijn over aan het Openbaar Ministerie, meldt een woordvoerder. “Vermoedelijk gebeurt dit begin juni”, zegt Emil Andersson, het hoofd van de afdeling spoedonderzoek in Malmö, tegen Aftonbladet. De speurders menen te beschikken over overtuigend bewijsmateriaal. “De vervolging is gebaseerd op duidelijke bewijzen, om die reden wordt er gekozen voor een snelrechtprocedure”, luidt het op de website van de krant.

“Camera ernstig beschadigd”

Klein werd zaterdag enkele uren voor de finale gediskwalificeerd voor het Eurovisiesongfestival, omdat hij een cameravrouw zou hebben bedreigd en naar verluidt haar camera ernstig beschadigd zou hebben. De European Broadcasting Union (EBU), die het songfestival organiseert, besliste om Klein uit te sluiten vanwege de aanklacht van de vrouw, die “erg overstuur” was.

(Lees verder onder de foto)

© ANP / ANP

De Nederlandse omroep AVROTROS ontkent dat Joost Klein de vrouw fysiek zou hebben aangevallen. “Joost heeft de cameravrouw niet aangeraakt”, luidt het in een mededeling. De politie bevestigt dat de zanger Zweden mocht verlaten. “Hij wordt op geen enkele manier belemmerd in zijn bewegingen”, stelt een woordvoerder.

Europese vlag

Intussen vraagt de Europese Commissie tekst en uitleg omdat de organisatie van het Eurovisiesongfestival de Europese vlag uit de zaal heeft geweerd. Wie die blauwe vlag met gele sterren zaterdag bij had, moest die afgeven, terwijl die vorig jaar wél binnen mocht. De European Broadcasting Union laat weten dat er enkel vlaggen binnen mogen van landen die deelnemen.

© EPA-EFE

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *