In een tijd waarin elke euro telt, zou de grootste uurloonstijging in 45 jaar – een indrukwekkende 7% volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) – een reden tot vieren moeten zijn. Echter, in het huidige economische klimaat voelt deze stijging meer als een doekje voor het bloeden. Want wat hebben we eraan als onze salarissen weliswaar stijgen, maar de inflatie en belastingen ons nog harder raken?

Laat één ding duidelijk zijn: deze loonstijging, hoewel significant, is een schrale troost voor de Nederlandse werknemer. De inflatie, die over de laatste drie jaar een ongekende 17,3 procent heeft bereikt, heeft de koopkracht van de gemiddelde burger uitgehold. De prijzen van alledaagse goederen en diensten zijn de pan uit gerezen, en wat de overheid ons meer geeft met de ene hand, neemt ze met de andere weer weg door middel van verhoogde belastingen en heffingen.

Interessant is de observatie van het CBS dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen kleiner wordt, wat natuurlijk toe te juichen valt. Vrouwen zagen hun gemiddelde uurloon met 40 procent stijgen sinds 2010, tegenover 30 procent voor mannen. Maar laten we wel wezen: in tijden van economische crisis zijn procentuele loonstijgingen slechts getallen als ze niet hand in hand gaan met echte, tastbare verbeteringen in levensstandaard.
De demissionaire regering en de grote bedrijven juichen deze cijfers toe als bewijs van een bloeiende economie en een arbeidsmarkt in topvorm. Maar voor de gemiddelde Jan Modaal voelt deze zogenaamde bloei als een recessie. De krapte op de arbeidsmarkt heeft dan wel geleid tot hogere lonen, maar als deze niet adequaat gecompenseerd worden door fiscale maatregelen om de inflatie te beteugelen, dan zijn we niet veel meer dan hamsters in een rad.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

Wat we nodig hebben, is een beleid dat niet alleen kijkt naar statistieken en procenten, maar naar de echte mens achter de cijfers. Een beleid dat zorgt dat wanneer de lonen stijgen, deze stijging ook echt in de portemonnee van de mensen te voelen is. Tot die tijd is de grootste loonstijging in 45 jaar niet meer dan een voetnoot in een economisch rapport dat weinig vertelt over de werkelijke uitdagingen waar de Nederlandse burger voor staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *