Frans Timmermans is één van de meest gehate politici van Nederland. Niet zo gek, natuurlijk. De man is ongelooflijk arrogant, geobsedeerd met zichzelf, knetterziek bezig met allerlei groene zaken die Nederland en ons volk slopen, terwijl hij tegelijk de favoriete oom van elke Nederlander pretendeert te zijn. 

Als je hem ziet optreden in de Tweede Kamer of op tv word je instinctief misselijk. De arrogantie, de huichelachtigheid, en het narcisme druipen er werkelijk vanaf. Je moet een héél sterke maag hebben om daarmee om te kunnen gaan zonder heel snel naar de wc te hollen.

Daarom is het ronduit hilarisch om te zien dat radiomannetje, commentator, sport-dingetje, X-gebruiker, PvdA-politicus in de Provinciale Staten en weetikwatnogmeer Jaap Stalenburg op X totaal geschrokken reageert dat er nogal wat mensen zijn in ons land die Timmermans een walgelijke, wanstaltige vieze, enge vent vinden.
Stalenburg linkt naar een artikel in het AD. Dat artikel is een interview met Timmermans. Zoals je zou verwachten van die engnek stelt hij zich in dat interview extreem hooghartig op. Hij geeft de formerende partijen namelijk een deadline. Ze moeten eruit komen voor 1 juni of anders.

Kijk naar de reacties. De haat tegen @f_timmermans. En bijna allemaal anoniem. Dat is niet alleen ‘het volk’, maar is meer: georganiseerde haat in Trumpiaanse stijl. Kaag, Paternotte en Jetten hebben hier ook mee te maken. Een mechanisme van haat en polarisatie. On-Nederlands….

Timmermans stelt formatiedeadline aan rechtse onderhandelaars: vóór 1 juni moeten ze eruit zijn ad.nl/politiek/timme…

Logischerwijs zijn er vervolgens nogal wat lezers die woedend reageren. En dát is tegen het zere been van de heer Stalenburg. Hij vindt het niet gek dat Timmermans zich als een politieke narcist gedraagt. Nee. Hij vindt het alleen heel erg dat Timmermannetje wordt tegengesproken. En dan ook nog eens door het plebs!

“Kijk naar de reacties,” foetert Stalenburg.”De haat tegen Frans Timmermans. En bijna allemaal anoniem. Dat is niet alleen ‘het volk,’ maar is meer: georganiseerde haat in Trumpiaanse stijl.”

Oh ja? Zeg Jaap, weet je, dat lijkt verdacht veel op een samenzweringstheorie van je. Denk je dat wij Timmermans-vijanden geniepig met elkaar overleggen over hoe we hem het beste kunnen uitschelden online? Dat we Zoom-calls met elkaar hebben en strategieën verzinnen? 

Hmm. Klinkt heel erg conspiracy-achtig, Japie!

Maar Jaap was nog niet klaar. Want volgens hem is Timmermans niet het enige slachtoffer van zo’n samenzwering. Nee, hetzelfde geldt voor Kaag, Paternotte en Jetten. Ook zij “hebben hiermee te maken.” Is het niet vreselijk?!

Dat “hier” is volgens Jaap “een mechanisme van haat en polarisatie.” Natuurlijk wordt dat “mechanisme” alleen ingezet tegen linkse politici. Réchtse politici – zeg: Geert Wilders en Thierry Baudet – hebben daar immers nooit last van. Toch?

Hilarisch genoeg sluit Stalenburg af met de gevleugelde uitspraak: “On-Nederlands.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we pro-Nederland. Pro onze cultuur. Pro onze geschiedenis. Pro ons land. Helaas betekent dit dat het kartel en Big Tech ons háten… wat betekent dat we volkomen afhankelijk zijn van JOUW STEUN. Doneer nu aan DDS via BackMe en help ons PAL te staan voor ons land, ons volk, onze geschiedenis en onze cultuur – en dus tegen engnekken als Frans Timmermans!

Ah. Kritiek op Timmermans, de man een walgelijke engnek vinden, is dus niet alleen heel eng, vervelend, en samenzweerderig, het is ook nog eens on-Nederlands! Een échte Nederland houdt juist van Timmermans! Een échte Nederlander sluit hem in de armen en wordt helemaal warm van binnen als hij (of zij, of hen, of iets anders) aan Timmermansje denkt! Net als Stalenburg zélf.

Nou, bedankt voor dat stukje kennis van vaderlandsliefde en van onze nationale identiteit, Jaap!

Overigens heb ik wel een vraagje: jullie van links haten alles aan onze geschiedenis, onze cultuur, en ons volk. Als het “on-Nederlands” is wat deze critici van Timmermans doen, dan zou jij dat toch juist geweldig moeten vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *