© AFP

Wie gaat eten bij El Califa de León in Mexico-Stad moet geen gesteven tafellinnen, laat staan tafels verwachten. Toch werd deze tacobar, als eerste in zijn soort, bekroond met een Michelinster. Het etablissement, dat al meer dan vijftig jaar bestaat, viel in de prijzen voor zijn eerlijk en goed eten, aldus de gids.

Bron: BELGA

Vandaag om 13:23

In het slechts enkele vierkante meters grote pand zijn maar enkele staanplaatsen. Gasten moeten hun borden op een smalle metalen toonbank laten rusten terwijl ze eten. “Deze taquería, die weggestokken zit tussen kledingwinkels en andere handelszaken, is slechts een klein restaurant, waar een grillplaat, een tortillapers, een koelkast en een korte toonbank de meeste plaats innemen”, schrijft Michelin in zijn eerste gids over Mexico. Het land beschikt nu over twee tweesterrenrestaurants en zestien restaurants met één ster.

El Califa biedt slechts vier verschillende taco’s aan. “Het draait allemaal om het vlees en de tortilla, zonder poespas of garnituur die het geheel opsmukken of waar de kok zich achter kan verstoppen”, staat te lezen in het Michelin-oordeel. 

Mario Hernández leidt de zaak, die in 1968 door zijn ouders opgericht werd. Ze werd genoemd naar de bijnaam van de in Mexico beroemde stiervechter Rodolfo Gaona, de Kalief van León. Ter ere van de stiervechter biedt de tacobar de Gaonera-taco aan, met sneetjes ribeye.  Hernandez zegt in de krant El Universal heel trots te zijn op de bekroning. “Maar het is ook een verantwoordelijkheid om elke dag beter te worden.”

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *