Het zware geval van dierenmishandeling in Merelbeke zal niet zonder gevolg blijven. Een vader filmde daar hoe zijn kinderen een schaap mishandelden tot de dood. Er is nu een gerechtelijk onderzoek gestart na een klacht van Gaia.

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt aan onze redactie dat dierenrechtenorganisatie Gaia dinsdag een klacht met burgerlijke partijstelling heeft ingediend bij de onderzoeksrechter in Gent, nadat beelden de ronde deden over zware mishandeling van een schaap. Er zal bijgevolg een onderzoek worden gevoerd door de onderzoeksrechter, klinkt het.

Op de beelden die op het internet circuleerden – maar die intussen verwijderd zijn – was te zien hoe een man een schaap met één poot had vastgebonden aan een paal. Vervolgens begonnen kinderen met een bal naar het dier te trappen. Nadien schoten ze op het dier met kogeltjes uit hun speelgoedgeweer. De vader filmde alles en leek zijn kinderen nog aan te moedigen. Het schaap was duidelijk in paniek, schreeuwde en viel op een gegeven moment dood op de grond.

LEES OOK. Politie stelt pv op nadat kinderen schaap mishandelen tot het sterft: “Als dit niet vervolgd wordt, weet ik het ook niet meer”

Een man die de beelden op sociale media zag, verwittigde de politie. “Agenten van de politiezone Rhode en Schelde zijn zondag 5 mei ter plaatse gegaan en hebben een proces-verbaal opgesteld wegens inbreuken op de dierenwelzijnsregelgeving. Dit proces- verbaal wordt bij het dossier gevoegd in het gerechtelijk onderzoek”, zegt de woordvoerder van het parket Oost-Vlaanderen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *