Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!

De Groene Amsterdammer en Investico hebben de veelbesproken jaarcijfers van Forum voor Democratie gepubliceerd. Die bevatten geen aanwijzingen dat FVD donaties uit Rusland heeft gekregen.

Er staan geen expliciet uit Rusland afkomstige bedragen of donaties uit het buitenland in de cijfers vermeld. Bewijzen voor Russische inmenging in Nederland zijn er niet.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/gaan-klaver-en-paternotte-nu-excuses-aanbieden-voor-hun-valse-insinuaties-1.png

Twee weken geleden vroegen Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA en Jan Paternotte van D66 meermaals aan FVD-leider Baudet of zijn partij wordt betaald door Rusland.

Dat zou een eervol persoon doen

“Het lijkt mij nu op z’n plek dat Klaver en Paternotte de dag beginnen met een advertentie in de Volkskrant waarin zij bekendmaken zich terug te trekken als Kamerlid omdat zij het ambt en de Kamer hebben ondermijnd. Dat zou een eervol persoon doen,” zegt Willem Engel.

FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers reageert: “Helaas is het frame door de laster van onder andere de media, Helga Salemon, Paternotte en Klaver al gelegd. Tijd voor excuses aan Baudet.”

“Nou Klaver, wat nu? Ga je je excuses aanbieden voor je valse insinuaties?” vraagt FVD-commissielid Tanay Bilgin.

Stiekem wisten ze dat zelf ook al

Fractievoorzitter van FVD in Teylingen Milan Schenk schrijft: “De verwijten van corruptie en landverraad van onder anderen Klaver en Paternotte aan het adres van FVD worden nog ongefundeerder dan ze al waren. Maar stiekem wisten ze dat zelf ook al, waardoor terechte excuses er vast niet van zullen gaan komen.”

“Het zal nu wel excuses gaan regenen aan het adres van FVD, toch?” aldus gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

FVD-fractievoorzitter in Almere Brent Hadderingh merkt nog op: “Dit wisten ze natuurlijk van tevoren. Ze vroegen dan ook niet om de cijfers omdat ze een vermoeden wilden bevestigen of ontkrachten. Ze vroegen om de cijfers omdat de vraag stellen een verdachtmaking is, en omdat die verdachtmaking politiek effectief is.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *