Frankrijk

Een 68-jarige vrouw en haar 52-jarige man zijn in Frankrijk tot een jaar voorwaardelijk veroordeeld omdat ze in hun appartement in Nice 159 katten én 7 honden hielden. De rechter legde de twee ook een verbod op om nog huisdieren te hebben.

Bron: France3, Nice Matin

Vandaag om 06:54

De rechtbank in Nice oordeelde dat de man en de vrouw zich schuldig hadden gemaakt aan de verwaarlozing van hun huisdieren, gezien de slechte conditie waarin de dieren zich bevonden. Ook moet het echtpaar ruim 150.000 euro aan schadevergoeding betalen aan dierenwelzijnsorganisaties.

”Uit de hand gelopen”

Op 12 juli 2023 kwamen politieagenten ter plaatse naar aanleiding van een burenruzie en vonden in de flat van het echtpaar tientallen uitgedroogde en ondervoede dieren, bedekt met parasieten en verwondingen aan de huid. De vloer was bedekt met uitwerpselen, en sommige dieren waren gestorven als gevolg van de slechte leefomstandigheden. Zo lagen er twee dode katten en honden in de badkamer. In enkele zakken lagen ook dode dieren opgestapeld.

(Lees verder onder de video)

[embedded content]

“Ze waren de liefdes van mijn leven, maar de zaken zijn uit de hand gelopen”, reageerde de eigenares van de dieren, een 68-jarige vrouw, die de dieren naar eigen zeggen enkel wilde redden. In 2018 had ze drie honden en drie katten van haar ouders in huis genomen. Later bracht ze dertig katten die in een verlaten gebouw leefden mee naar haar eigen flat.

LEES OOK. Neen, je kat is geen eigenwijze vernieler, zij wordt misbegrepen: “Eigenlijk is het een roep om aandacht”

“Ik heb katten van het gevaar van de straat gered. Toen kwam covid, ging alles op slot en dan ging het snel: de katten plantten zich voort. Ik wilde heel graag een oplossing vinden voor de dieren. Maar dan kwam die hittegolf, ben ik ziek geworden en kon ik het huishouden niet meer doen.” De vrouw verwijst ook naar de hitte als oorzaak van het ondergewicht van haar dieren.

Noah-syndroom

Een psychiatrisch onderzoek diagnosticeerde de vrouw met het zogeheten ‘Noah-syndroom’, ofwel het hamsteren van dieren, gekenmerkt door de drang om een groter aantal dieren te houden dan normaal, zonder er goed voor te kunnen zorgen. De beklaagde vrouw ontkende dat ze aan dat syndroom lijdt, haar zoon erkende het wel.

In 2014 was er al eens een onderzoek naar het echtpaar geopend omdat het toen met dertien katten en een hond in een studio van 18 vierkante meter woonde.

LEES OOK. Politie vindt 72 katten en 3 honden in meerdere vriezers: “De agenten waren in shock”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *