De plek waar de 16-jarige fietser om het leven kwam.© johe

Rotselaar

Verschillende vrienden en familieleden zijn woensdagavond bloemen en kaarsen gaan leggen aan het station van Wezemaal, waar de 16-jarige fietser uit Rotselaar een dag eerder overleed. “Wat er in zijn hoofd heeft afgespeeld, weet niemand. Had hij die trein niet gezien? Of was hij gewoon even verstrooid?”

Jochen Henrioulle

Familieleden, vrienden en vriendinnen, maar ook oude schoolkameraden uit Wezemaal en Rotselaar zakten woensdagavond af naar het station, de plek van het ongeval. Ze brachten bloemen en kaarsen mee voor de 16-jarige jongen, die ze er samen neerlegden.

De jongen uit Rotselaar werd dinsdagavond rond half 9 getroffen door een aankomende trein. Ondanks dat de rode lichten flikkerden en de slagboom al naar beneden was, wilde hij de sporen nog oversteken. Maar die beslissing liep hem fataal af. De ambulance en MUG zakten nog af naar het station van Wezemaal, maar alle hulp kwam voor hem te laat.

“Het is verschrikkelijk wat hier gebeurd is”, zuchtte een van de nabestaanden. “Blijkbaar had hij hier afgesproken met enkele vrienden. Maar wat er toen in zijn hoofd heeft afgespeeld, weet niemand. Had hij die trein niet gezien? Of was hij gewoon even verstrooid?”

Op zoek naar smartphone

Nochtans was de jongen uit Rotselaar niet iemand die graag risico’s opzocht, zo vertelde een vriend. “Hij was zeker geen daredevil. Daarom begrijpt ook niemand goed wat er nu net gebeurd is. Hij was altijd iemand die de regels respecteerde.”

De nabestaanden zijn nu nog op zoek naar een smartphone van de jongen, een iPhone met een blauw hoesje. Die telefoon zou nog ergens in de buurt van het station liggen, maar voorlopig weet niemand waar. Wel hopen ze de gsm nog terug te vinden, omdat er nog heel wat waardevolle foto’s op staan. De familie en vrienden hopen daarom dat iedereen die het station passeert een oogje in het zeil houdt.

Fietsersbrug

Op de plek van het ongeval moet tegen de zomer van 2025 een tunnel komen, waar alle weggebruikers veilig onder kunnen passeren. “Dat maakt het extra zuur”, vertelt Thomas Baeken, woordvoerder bij Infrabel. “Want het is een overweg die op termijn zal verdwijnen. We kunnen dit enkel maar betreuren.”

De werken aan de overweg liggen nu wel al een tijdje stil. In die mate dat ze intussen ook vertraging hebben opgelopen. Zo had er dinsdagavond ook al een fietsers- en voetgangersbrug moeten staan, waar zwakke weggebruikers veilig over kunnen passeren.

Source: nieuwsblad.be

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *