Scherpenheuvel-Zichem

Erhan K. (58), de oud-gitarist van Praga Khan en Lords of Acid, is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan twee met probatie-uitstel. Hij is schuldig aan aanranding, verkrachting, onmenselijke behandeling en opzettelijke slagen aan twee slachtoffers. Voor opzettelijke slagen aan twee andere vrouwen werd hij vrijgesproken.

Las Vegas, New York en San Francisco. Het zijn maar enkele van de grote steden waar gitarist Erhan K. de komende maanden zou gaan optreden met zijn band Lords of Acid. Al moest de man uit Scherpenheuvel-Zichem zich daarvoor wel nog komen verantwoorden in de rechtbank van Leuven, omdat hij vier vrouwen onmenselijk behandeld en vernederd zou hebben.

Extreem geweld

Twee van die dames deden hun verhaal tijdens het proces op 13 februari. “Ze leerden hem kennen in de muziekwereld”, zei hun advocate Christine Mussche. “Hij is charmant, getalenteerd en charismatisch. Met de twee dames startte hij een relatie, maar het duurde niet lang voor zijn negatieve kanten naar boven kwamen. Ruzies escaleerden tot extreem geweld, vaak onder invloed van drank en drugs.”

LEES OOK. Ex-vriendinnen getuigen over onmenselijke behandeling door oud-lid van Praga Khan: “Twee dagen geslagen, geschopt en vernederd omdat ik stukje schaamhaar had geschoren”

“Het ging niet enkel over ruzies, maar ook over straffen”, ging Mussche verder. “Eten op de grond gooien en in de mond duwen, sigaretten uitduwen op de vrouwen, in het gezicht slaan achter het stuur, niets was te veel. Zo zat er eens een blaadje in zijn thee, dus sleurde hij z’n ex aan haar haren door heel het huis.”

Haarfetisj

De gitarist bleek wel een zekere obsessie te hebben met haren. Hij had een fetisj voor specifieke haarstijlen, waaronder ook lichaamshaar. Dat was een van de manieren waarop K. zijn partners controleerde. (Lees verder onder het kadertje)

“Door mijn laag zelfbeeld had hij me helemaal in de hand”, getuigde één van de ex-vriendinnen, toen ze met tranen in de ogen en een trillende stem zelf aan het woord kwam tijdens het proces. “Een keer was ik zo boos dat ik een beetje van mijn schaamhaar schoor. Twee dagen lang heeft hij me geslagen, geschopt en vernederd. Hij heeft de rest van mijn schaamhaar afgeschoren, tot ik bloedde. Daarna heeft hij het behandeld met haarlak en wasmiddel. Ik dacht dat ik ging sterven.”

Contactverbod

Voor deze feiten vorderde de procureur een effectieve celstraf van vijf jaar. “Uit het psychologisch onderzoek blijkt een hoge kans op recidive”, klonk het. “Dit zijn heel ernstige feiten die bijna zeven jaar aan de gang waren bij vier verschillende vrouwen.”

Erhan K. had zijn straf een maand geleden al moeten kennen. Maar die uitspraak werd toen uitgesteld “omdat de rechtbank overbelast was”, zo sprak de rechter. Dinsdagochtend was dan eindelijk het moment aangebroken waarop hij het vonnis uitsprak.

Slechts bij twee van de vier vrouwen werden de tenlasteleggingen bewezen verklaard. Daarbij werd de gitarist veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan de helft met probatie-uitstel. Ook moet hij een schadevergoeding van zo’n 10.000 euro betalen en krijgt hij een contactverbod met de dames.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *