© AFP

Nikki Haley wordt niet overwogen als running mate van Donald Trump. Dat heeft de Republikeinse presidentskandidaat gezegd via zijn sociaal netwerk Truth Social. “Maar ik wens haar het beste”, voegt hij eraan toe. Eerder had de Amerikaanse nieuwssite Axios op basis van anonieme bronnen gezegd dat zijn campagneteam de Republikeinse overwoog als running mate.

Bron: BELGA

Vandaag om 16:08

De nieuwssite Axios had eerder zaterdag gemeld dat het campagneteam van Trump eraan denkt Haley als running mate te kiezen. Trump heeft dat nu dus zelf ontkend. “Nikki Haley wordt niet overwogen voor de positie van V.P. (vicepresident, red.), maar ik wens haar het beste’”, staat te lezen op zijn pagina op Truth Social.

De voormalige gouverneur van South Carolina wilde zelf de Republikeinse kandidaat worden voor de presidentsverkiezingen van november, maar gooide begin maart de handdoek. Ze was toen de laatst overgebleven uitdager van Trump.

De relatie tussen Trump en Haley was gespannen tijdens de voorverkiezingen en ze zitten niet over alle onderwerpen op dezelfde lijn, maar volgens Axios denken Republikeinen uit de omgeving van beide politici dat een verzoening in ieders belang kan zijn. Haley was een tijd VN-ambassadeur toen Trump president was.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *