Het is een PUINHOOP in Zweden. Joost Klein is daar gediskwalificeerd omdat hij iets gezegd zou hebben tegen een Woke Sneeuwvlokje dat niet goed viel. Belachelijk, natuurlijk. Maar Joost krijgt nu steun van een aantal andere artiesten – en presentatoren. Het lijkt erop dat het he-le-maal misgaat in Malmö.

Natuurlijk is het te gek voor woorden dat Joost eruit is gegooid. Er werd eerst beweerd dat hij iemand geslagen had. Oké, dat is reden voor diskwalificatie. Maar nu blijkt dat dit niet zo is. Hij zou slechts iets “gezegd” hebben dat in de ogen van een andere persoon “bedreigen” zou zijn geweest. Nou ja, boehoe.

Totaal geschift, natuurlijk, dat hij eruit is gegooid. Dat vind ik niet alleen, nee, dat is ook hoe meerdere artiesten denken die meedoen aan het Songfestival – of die er op een andere manier aan meewerken.

Bij de generale repetitie van vandaag waren er namelijk drie landen die weigerden mee te doen. Zwitserland was er niet bij. Griekenland ook niet. En Ierland óók niet. Die drie landen wilden niet doorgaan met het feest zonder Joost. Nou ja, de eerste twee waren er wel bij maar liepen niet mee. De derde – Bambie Thug uit Ierland – kwam zelfs helemaal niet meer langs.
“Er was een situatie terwijl we aan het wachten waren om het podium op te gaan voor de vlaggenparade, waarvan ik vond dat de EBU het moest weten,” aldus Bambie Thug (die overigens een heel eng, naar, satanisch vrouwtje lijkt te zijn, maar dat geheel terzijde). Daarna had ze een interview met RTE. Daarin zei ze dat ze klaar was met het commentaar van… Israël. De commentator van dat land zou namelijk iets politieks over haar gezegd hebben.

Allesandra Mele deed vorig jaar mee voor Noorwegen. Deze dame heeft nu een filmpje op Instagram gezet waarin ze stelt dat ze gevraagd is om de punten uit te delen voor haar land bij de stemmingen. Dat zou ze doen, maar ze heeft zich teruggetrokken.

Volgens onze hilarisch politiekcorrecte MSMS is het onduidelijk “waarom” ze dat heeft gedaan. Dat is geschift. Ze heeft de hashtag “#freepalestine” bij haar filmpje gezet. Ze weigert dus mee te doen vanwege de aanwezigheid van de Israëlische Eden Golan (die overigens extreem gesteund wordt door Nederlandse influencers die iedereen oproepen om heel ‘rebels’ op haar te stemmen vanavond).

De Albaanse artiest Besa is hevig teleurgesteld dat Joost niet mag meedoen. “Breng Joost Klein alsjeblieft terug,” schrijft zij online. ” Als hij iets fout heeft gedaan in het contact met een vrouw of man, moet hij worden veroordeeld. Maar dat heeft niks te maken met zijn deelname in een muziekfestival. Het is te kort dag om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is. Ik vind dat hij niet gestraft moet worden. Dit is niet waar eenheid voor staat.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met AL DIT SOORT GEKKIGHEID. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons PAL te staan voor ons land, ons volk, en onze geschiedenis!

Ongelooflijk genoeg is de EBU (de club die Eurovisie organiseert) nu bijeen “voor crisisberaad.” Niet zo gek, natuurlijk, aangezien het spektakel van vanavond op instorten staat. Als er twee of drie (of meer) artiesten zijn die de organisatie een middelvinger geven en gewoon niet komen opdagen omdat Joost geband is, tja, dan lijkt dat nogal slecht… en dan kon het weleens de laatste keer zijn dat dit event gehouden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *