Als er ooit twijfel bestond over de incompetentie van Hugo de Jonge en de demissionaire regeringscoalitie, dan is die nu wel weggenomen door de nieuwste cijfers van het CBS. Tegen alle retoriek in hebben particuliere beleggers de afgelopen twee jaar nauwelijks bestaande koopwoningen opgekocht om te verhuren. Slechts 3,600 woningen werden omgezet naar huurwoningen. Dit ontkracht volledig de zogenaamde ‘buy-to-let-crisis’ waar de Jonge en zijn kabinet zo luidruchtig tegen fulmineren.
De cijfers liegen er niet om. Terwijl de overheid met draconische maatregelen komt aanzetten onder het mom van het creëren van ‘betaalbare huur’, blijkt uit de gegevens dat de groei van het aantal huurwoningen juist te danken is aan nieuwbouw en transformaties, en niet aan het opkopen van goedkope koopwoningen door gierige verhuurders. Maar laat feiten vooral niet in de weg staan van een goed politiek verhaal, moet De Jonge gedacht hebben.

Met de nieuwe Wet betaalbare huur wordt een zware last gelegd op de schouders van verhuurders, van zzp’ers tot grote vastgoedjongens. De voorspelbare reactie? Deze verhuurders gaan massaal hun panden verkopen, wat juist leidt tot minder huuraanbod en hogere prijzen. Dit is geen beleid, dit is beleidsterreur, waarbij de overheid moedwillig ingrijpt in de vrije markt op manieren die alleen maar schadelijk zijn voor de gewone Nederlander.

Woonminister De Jonge beweert dat dit een gezonde correctie zou zijn op de markt. Nog nooit was zo’n uitspraak meer van de realiteit losgezongen. De echte correctie die nodig is, is een correctie op dit wanbeleid. Particuliere investeerders, die eerder werden afgeschilderd als de grote boemannen van de woningmarkt, blijken nu nauwelijks een rol te spelen in het scenario dat De Jonge ons voorhield.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

De Jonge’s beleid is gebaseerd op een mythe, en zoals elke mythe, valt het snel uit elkaar onder de druk van de waarheid. Het is tijd dat de Nederlandse kiezer dit ziet voor wat het is: een destructief, ondoordacht beleid dat alleen maar zal leiden tot meer tekorten, hogere prijzen en grote economische schade. De Wet betaalbare huur gaat ons huurwoningen kosten, geen betaalbare woningen opleveren.

Het #CBS is duidelijk. Particuliere beleggers kochten nauwelijks woningen op om te verhuren. Buy to let was en is geen probleem. Hugo de Jonge heeft opnieuw gelogen en de desastreuze Wet Betaalbare Huur gaat zorgen voor een daling van het aantal huurwoningen.
Ondernemers belagen…

Het is tijd voor actie. Het is tijd om deze demissionaire regering en haar falende minister van Wonen nog verder af te straffen bij de stembus. Luister naar Wybren van Haga en BVNL, die tenminste het lef hebben om de waarheid te spreken in een zee van politieke leugens. In juni hebben we een kans om onze stem te laten horen. Laten we die niet verspillen. Stem strategisch, stem voor verandering, stem tegen het wanbeleid van het partijkartel dat ons allen treft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *