Sinds enkele dagen prijken de foto’s en het signalement van het Vlaamse koppel op de website van het Spaanse Nationaal Centrum voor Vermiste Personen (CNDES). Volgens die website is het koppel sinds woensdag 24 april vermist. Die dag zouden ze als vermist zijn opgegeven, en sindsdien loopt er een onderzoek.

Kennissen en vrienden van het koppel menen dat ze al sinds maandag 22 april verdwenen zijn. “Ze zijn dan voor het laatst gezien in hun woonplaats, Callao Salvaje”, klinkt het. Laura Trappeniers reageerde die middag om 16.37 uur nog op een zoekertje, op internet. Later die dag gingen Laura en Marc naar de yogales.

Het koppel woont in Callao Salvaje op Tenerife.© Google Streetview.

Diezelfde avond zou het alarm zijn afgegaan in de woning van het koppel. De alarmcentrale zou daarop contact opgenomen hebben met de mensen die Laura en Marc hadden opgegeven, voor het geval er zich een noodgeval voordeed. Maar die mensen – een ander Vlaams echtpaar uit het dorp, waren die dag met vakantie buiten Tenerife.

Yogales

“Niemand heeft Marc en Laura nog gezien”, zegt Jeanine, een Nederlandse vriendin van het echtpaar. “Een man die voor hen het zwembad onderhoudt, zag ’s anderendaags dat er licht brandde in het huis, en dat de achterdeur niet op slot was.” Omdat het koppel woensdag niet opdaagde voor de yogales, werd er alarm geslagen.

Opel Mokka

Ook hun donkerblauwe Opel Mokka met Spaanse nummerplaat is verdwenen, zo blijkt uit het opsporingsbericht. Volgens Jeanine die op donderdagavond naar het huis ging, zijn er nog meer alarmerende elementen. “Enkele sleutels en de GSM van Laura waren achtergebleven in het huis. Laura zou nooit vertrekken als haar huis niet was opgeruimd. Maar er stond bijvoorbeeld nog een glas op tafel.”

“En dan is er de kat van het koppel. Ze waren heel bezorgd over het dier, en ze zorgden altijd voor opvang. Als ze er enkele dagen op uit trokken, dan kwam er een vriendin uit Nederland naar Tenerife om voor de kat te zorgen. Nu niet. Neen, ze zijn niet vrijwillig vertrokken.”

Schilder

“Wij zijn op de hoogte gebracht van de verdwijning van een Belgisch koppel op Tenerife”, zo zegt de FOD Buitenlandse Zaken. “De FOD Buitenlandse Zaken in Brussel, en het Belgische Consulaat in Tenerife volgen deze zaak op de voet. We staan hierover in contact met de andere bevoegde Spaanse en Belgische autoriteiten.”

Marc Olbrechts en Laura Trappeniers zouden afkomstig zijn uit Vlaams -Brabant. Uit documenten op het internet blijkt dat ze al sinds mei 2009 in Callao Salvaje wonen. Olbrechts is een kunstschilder, en hield al verschillende exposities op het eiland. “We maken ons grote zorgen,” zo zeggen de vrienden van het echtpaar.

Het opsporingsbericht voor Marc Olbrechts© CNDES

Het opsporingsbericht voor Laura Trappeniers.© CNDES

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *