De wagen ging volledig in vlammen op.© 112MeldingenLimburg

MAASEIK

Zaterdag rond 13 uur heeft een auto vuur gevat op de ovonde in Maaseik. De vier Roemeense inzittenden konden zich op het nippertje in veiligheid brengen. Door de brand ontstond zware verkeerschaos rond de ovonde, met een zeer lange file richting Nederland.

Mark Dreesen

De vier Roemeense arbeiders waren met hun stationwagen op weg naar een werf in Ophoven, toen de auto plots vuur vatte. Dat gebeurde op de ovonde in Maaseik tussen de Maasbrug en de afslag richting Ophoven. De chauffeur probeerde de wagen nog te parkeren op een parkeerplaats aan de Maasbrug, maar dat lukte niet meer. De vier Roemeense arbeiders konden op het nippertje ontsnappen uit het brandende voertuig en zich in veiligheid brengen. Achter de auto hing een aanhangwagen vol met materialen. Die werd tijdig afgekoppeld.

De brandweer van Maaseik (Oost-Limburg) kwam ter plaatse om de vuurhaard te blussen, maar de wagen ging volledig in de vlammen op. Omdat de brand uitbrak op de ovonde, waar maar één rijvak is, ontstond er verkeerschaos. Er was stilstaand verkeer op de Koning Boudewijnlaan richting Siemkensheuvel, op de Heppersteenweg, op de Koningin Fabiolalaan en op de Maasbrug. De file op de Maasbrug richting Nederland strekte zich op korte tijd uit tot in het centrum van Roosteren en oprit naar de autosnelweg A2.

De wagen brandde volledig uit en werd getakeld.© Mark Dreesen

Omleiding

De politie Maasland stuurde op de Koning Boudewijnlaan, aan de toegang naar Heppeneert, het verkeer via een rotonde terug richting Siemkensheuvel. Het verkeer, komende uit Ophoven, moest aan de ovonde via de centrumstraten van Maaseik een omleiding volgen. Het verkeer dat uit Nederland kwam, werd over brede fietspaden op de ovonde richting Maaseik-centrum gestuurd.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. De vier Roemeense arbeiders werden door vrienden aan het brandende voertuig opgehaald. Twee verkeersborden werden door de vlammen vernield. Rond 14.30 uur was de wagen getakeld en loste zich het verkeersprobleem langzaam op.

© Mark Dreesen

© Mark Dreesen

Op de Maasbrug was het lang aanschuiven.© Mark Dreesen

© Mark Dreesen

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *