In een verbijsterende ontwikkeling heeft de Nederlandse Darts Bond (NDB) opnieuw bewezen volledig de weg kwijt te zijn door het vertrek van Aileen de Graaf en Anca Zijlstra uit het nationale vrouwendartsteam te ‘betreuren’. Hun vertrek kwam na de beslissing van de bond om een transgendervrouw, Noa-Lynn van Leuven, deel te laten nemen aan het vrouwenteam.

Dit is de zoveelste aanval op het gezonde verstand en de integriteit van vrouwensport, waarbij biologische mannen die zichzelf ‘transvrouwen’ noemen, worden toegestaan om te concurreren tegen echte vrouwen. Het is een totale ontkenning van biologische realiteit en een klap in het gezicht van iedereen die gelooft in eerlijke sport en de bescherming van vrouwenrechten.
De dartbond beroept zich op de richtlijn Gender- en Seksediverse Personen van NOC*NSF om hun beslissing te rechtvaardigen, een document dat kennelijk meer waarde hecht aan politieke correctheid dan aan de fundamentele principes van sportieve competitie. De NDB claimt een inclusieve omgeving te willen bieden, maar in werkelijkheid offeren ze de rechten en het welzijn van vrouwen op om te buigen voor een luidruchtige minderheid die de maatschappelijke normen wil herschrijven.

De ironie dat Noa-Lynn van Leuven, een biologische man, nu deel uitmaakt van het vrouwenteam en zelfs vrouwelijke tegenstanders verslaat op weg naar titels, wordt kennelijk volledig genegeerd door de dartbond. De essentie van sport is eerlijke competitie, maar hoe kan er van eerlijkheid sprake zijn wanneer mannen toegang krijgen tot vrouwensporten, simpelweg omdat ze beweren vrouw te zijn?

De moedige beslissing van De Graaf en Zijlstra om op te stappen moet worden gezien als een standpunt tegen deze waanzin. Hun actie is niet alleen een protest tegen de beslissing van de NDB, maar ook tegen de toenemende druk op sportorganisaties om biologische feiten te negeren ten gunste van een gevaarlijke en verwarrende ideologie. Het is een schande dat deze vrouwen, die jarenlang hebben gewerkt om de top in hun sport te bereiken, nu gedwongen worden om opzij te stappen omdat hun bond niet de ruggengraat heeft om op te komen voor wat juist is.

Laat dit een wake-up call zijn voor alle sportbonden en organisaties over de hele wereld: het is tijd om te stoppen met buigen voor de tirannie van de minderheid en te beginnen met het beschermen van de integriteit van vrouwensporten. Het is tijd om weerstand te bieden tegen de druk om ideologie boven realiteit te plaatsen en te vechten voor de rechten van vrouwen om te concurreren op een gelijk speelveld. De vrouwensport mag niet worden geofferd op het altaar van de transziekte… Vrouwen boppe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *