Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere zal woensdag om 16 uur de comeback van Conner Rousseau binnen de partij aankondigen. Dat verneemt onze redactie. Rousseau wordt lijstduwer op de Vlaamse lijst voor Vooruit in Oost-Vlaanderen.

jvh, hh, agy

Vooruit hield al langer een plek vrij voor Rousseau als Vlaams lijstduwer in zijn thuisprovincie. De verwachting was al langer dat de voormalige Vooruit-voorzitter zijn comeback zou maken in de nationale politiek. De beslissing daarover moest uiterlijk zaterdag vallen, want dat is de deadline voor de kieslijsten voor de verkiezingen van 9 juni.

Voor zijn partij is de comeback van de populaire Rousseau een opsteker. In de laatste peiling schurkten de socialisten weer oncomfortabel dicht aan tegen het slechte resultaat van de laatste verkiezingen.

Tweede kans?

Rousseau moest in november opstappen als partijvoorzitter en Vlaams Parlementslid, omdat hij zich tijdens een dronken avond op café in Sint-Niklaas tegen enkele politieagenten racistisch had uitgelaten. Rousseau verdween daarna een tijdlang volledig van het politieke toneel. Hij dook enkel nog eens op in Nederland, om een lezing te geven over ‘Hoe links het volk weer voor zich kan winnen’.

LEES OOK. Conner Rousseau maakt publieke terugkeer in… Amsterdam: “Ik ben verliefd geworden op een groot probleem” (+)

Als Rousseau in juni een stevig verkiezingsresultaat neerzet, kan hij argumenteren dat de kiezer hem vergeven heeft en een tweede kans toedicht. Dan komt zijn politieke carrière vanzelf opnieuw op de rails. En, gaat de analyse her en der, ligt de weg open om ook op het allerhoogste niveau terug te keren. Als Melissa Depraetere minister zou worden, kan hij de draad zelfs weer oppikken als voorzitter. Zeker als zijn terugkeer opnieuw een remonte inluidt voor de partij. En het is daar dat de socialisten toch vurig op hopen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *