© Getty Images

Het Italiaanse eiland Alicudi ontving de voorbije weken ontzettend veel berichten uit de hele wereld van dierenliefhebbers die een geitje willen adopteren, nadat de burgemeester vorige maand een oproep had gelanceerd omdat het eiland overspoeld wordt door honderden geiten.

Bron: The Guardian

Vandaag om 03:00

Het maakt niet uit waar je loopt: overal op Alicudi kom je wel een geit tegen. Op het vulkanische eiland wonen ongeveer honderd mensen, maar bevinden zich meer dan zes keer zoveel geiten. De dieren houden zich niet stil en bijna elke dag komen er nieuwe lammetjes bij.

Twintig jaar geleden werden de geiten binnengebracht. De boeren die ze moesten verzorgen, lieten de dieren echter aan hun lot over. Eerst kwamen de geiten vooral in hoge bergen voor, maar ze wandelden ook steeds vaker door dorpen en verwoestten verschillende tuintjes. Sommige geiten zijn zelfs zo brutaal dat ze huizen binnendringen. Volgens café-eigenaar Gloria kan er niet snel genoeg een oplossing komen. “De dieren zijn onhandelbaar geworden. Ze bewegen in roedels en veroorzaken veel schade. Het zijn er veel te veel. Er kwam er zelfs eentje onder een tafel in mijn café zitten.”

LEES OOK. Ze zijn met zes keer meer dan het aantal inwoners: Italiaans eiland kan “onhandelbare” geiten niet meer aan

Burgemeester Riccardo Gullo wil de geiten absoluut niet afmaken, maar weet ook dat dit probleem niet vanzelf wordt opgelost. “Daarom willen wij ze weggeven”, gaf hij begin april aan in The Guardian. Iedereen die een geit wil kan bij ons aankloppen. Je hoeft geen boer te zijn en je mag er zoveel adopteren als je wil.”

(Lees verder onder de foto)

Het Italiaanse eilandje Alicudi wordt overrompeld door wilde geiten.© Getty Images

Er werd bijzonder enthousiast gereageerd op de oproep. “We ontvingen heel wat aanbiedingen uit de hele wereld: niet alleen van Europeanen, maar ook uit de Verenigde Staten, en zelfs van een dierenliefhebber in Nigeria”, zegt de burgemeester.

LEES OOK. Ze zijn met meer dan een biljoen en komen weldra allemaal samen uit de grond: oosten van VS maakt zich op voor komst van magicicaden

De vraag overtreft echter het aanbod, waardoor de meeste geïnteresseerden afgewezen moeten worden. “Mensen gaven aan zich te willen ontfermen over 1.900 geiten, maar er zijn er slechts 600. Ik zal dus een selectie moeten maken”, aldus Gullo. Vervolgens wordt het nog een hele logistieke klus om alle dieren te vangen en naar hun nieuwe eigenaar te brengen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *